Mi a véleményetek az SZTE-TTIK mérnökinformatikus képzéséről?
Mennyire színvonalas az oktatás?
Gondolkoztam még a Dunaujvárosi, illetve a Kecskeméti főiskolán is. Szerintetek jobb lenne szegedre menni? Kiszámoltam körülbelül a pontjaimat, 390 körül lenne.
Inkbább menjek Szegedre?
Az ország egyik legszínvonalasabb informatika képzése Szegeden van. Emellett nagyon diákközpontú a város, rengeteg külföldi tanul itt, emiatt európai szinten is ismerik az SZTE-t sok helyen.
Mindjárt jönnek majd a károgók, hogy van a BME és semmi más, de az ilyenekkel ne törődj. Csak nézd meg az országos informatikai képzések rangsorát az oktatók kiválósága alapján vizsgálva. A SZTE-n és a Pannon Egyetemen a legmagasabb a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók száma, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók aránya. A BME mindössze az ötödik helyen van.
Köszönöm a válaszokat!
Tehát mindenféleképpen jobb a Dunaújvárosi és Kecskeméti képzéstől?
Esetleg milyen felkészülést javasoltok egyetem előtt?
deriválást, Integrálást nézzem át még középiskolai tanulmányaim során?
Én ELTE-s vagyok de szívesen leírom mit csinálj. Amit eddig tanultál, azt valszeg max 1-2 órán tudod alkalmazni, mint pl Progalap, vagy nem tudom van-e ott analízis bár biztos. Minden mással valszeg kitörölheted.
A tanácsom. A zh és vizsga időpontjaiddal igyekezzél tisztában lenni és készülj rá. A ZH-kra legalább 3-4 napot szánj, ha ekkor rendesen megtanulod az anyagod, akkor egy-egy vizsgára is elég lesz ennyi nap (Úgyhogy nem tanulsz egész nap). A vizsgakövetelményeid bőven előre nézd meg, lásd mekkora a tananyagod kell megtanulnod, én első félévemben lógattam a farkam, örültem hogy se házi, előadáson is azt csinálok amit akarok, zh-kon éppen átcsusszantam, aztán 4 nappal vizsgám előtt, na el kéne kezdeni tanulni és hopp, 60 oldalas pdf, fél oldalas bizonyításokkal, ki sem tudom olvasni ... Kb napi 2-3 órát aludtam és a koffein mérgezés is adott volt. Ha ezekre oda figyelsz nem lesz gond, de nálunk ELTE-n egy az egybe eldobhatod az első fél év után amit eddig tanultál, de első félévben is csak töredékében segít. Nagyon minimálisan.
Itt a teljes Kalkulus 1 anyag, videókkal, elmélettel, mindennel. :)
Az én időmben sajnos még nem volt ilyen hivatalos videósorozat a tanártól, de anélkül se volt túl nehéz a megajánlott (heti 1-2 óra gyakorlással), de így akár nyáron meg lehet tanulni az egészet (legalábbis megérteni nagyjából)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!