Ha idén a 111 ezer felsőoktatásba jelentkező közül, közel 12 ezer jelentkezett tanári képzésre, akkor, hogy lehet tanár hiány?
Én magam is tanár szeretnék lenni, de csak jövőre jelentkezek, biológia-kémia szakra.
Ilyen sokan kihullanak vagy félbe hagyják, vagy szakot váltanak?
Vagy most már kezd megindulni a tanári jelentkezések száma? Vagy a mérnöktanárokat és egyéb ilyen szakmai tanárt is összevonva van a létszám 12 ezer fő?
De akkor miért megy tanárira? Tanári végzettséggel, csak tanárként dolgozhat tudomásom szerint, egy biológia -kémia szakon végzett tanár, se biológusként, se kémikusként nem dolgozhat.
Vagy miért nem megy olyan szakra, amit később szívesen dolgozna?
Hogyne dolgozhatna más területen. Gyakorló gimibe jártam, ahol ott voltak minden félévben a kistanárok, akik épp diploma előtt álltak. Nem egytől hallottam, hogy ezt most megcsinálja, de aztán soha nem fog tanítani többet.
Egyébként édesapám is tanár végzettségű (kémia-fizika) és soha egy percet sem tanított egyetem után, amióta lediplomázott, vegyészként dolgozik.
Nem is tudtam, pedig interneten is írták, hogy tanári végzettséggel csak tanárként dolgozhatsz mert tökre eltér egy rendes alap- és mesterszaktól!
Ezen meglepődtem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!