Melyik a jobb konzervatórium;a Bartók Béla vagy a Szent István?
Légyszíves lehetőleg olyanok írjanak akiknek van saját tapasztalatuk!
Már 5 éves korom óta zongorázom és szeptembertől leszek 8.-os és nagyon megszerettem a jazz-t.Eddig még nem tanultam jazz zongorát és ha most így elkezdem akkor lehet esélyem bekerülni a jazz zongora szakra?Vagy inkább csak a klasszikusra jelentkezzem inkább?
A válaszokat előre is köszönöm!:)
Szia!
Én ugyan nem járok oda, de a Bartókba akartam tovább tanulni. Oda szerintem ne! Elmondták a tanárok is nyíltan, hogy ott megy a füvezés, állandó alkoholizálás, cigizés. A Szent Istvánban jobb a közösség (egyik ismerősöm odajár, ő mesélt róla sokat).
Ha nem tanultál eddig jazzt egy év alatt nem hiszem hogy fel tudsz fejlődni olyan szintre, hogy felvegyenek oda. A helyedben inkább a klasszikussal próbálkoznék, arra több esély van, de oda is nagyon-nagyon jónak kell lenni! Nagy a konkurencia egy olyannak akinek a szülei nem zenészek. Az ismerősöm szülei zenetanárok, de még így is hátrányban van a zenész szülőkkel rendelkező osztálytásaival szemben.
Köszönöm a tanácsod és az értelmes válaszod!:)
(Adtam egy zöld pontot).
Nekem a Szentistván konzi egy nagyon fura hely.. Voltam látogatásokon és valahogy minden diák erőltetetten kedves, a tanárok pedig szigorúak. Az igazat megvallva a Szentistván egy nagyon magának való iskola, gyönyörűen meglett csinálva, viszont azt látom hogy a saját iskolájukon kívül nem mennek semerre. A Bartók konziban mindenfelé koncerteznek sok kapcsolatuk van (pl. Magyar zene háza, Zeneakadémia) igaz maga a konzi épülete sokkal régebbi, de a belváros legbelvárosabb részében van és szerintem ennek megvan a hangulata.
konklúzió:
Ha kitűnő tanuló vagy és még nem vagy biztos hogy zenével akarsz foglalkozni, a te helyed a Szentistván
Ha tudod hogy zenei karriert akarsz, kapcsolatokat akkor a te helyed a Bartók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!