Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimnaziumrol velemeny?

--Benestery Studio-- kérdése:

Gimnaziumrol velemeny?

Figyelt kérdés
(Elnezest kerek az ekezet hianyossag miatt) 15 eves fiu vagyok, most augusztusban költözöm haza magyarorszagra, ugyanis elmult 3 evemet nemetorszagban töltöttem el. Ez fontos informacio a kerdesemhez, ugyanis eddig itt nemetorszag az egyik nagyon kiemelkedö gimnaziumaba jartam, a Goethe Gymnasium Gaggenau- ba. Itt nemet rendszer szerint tanultam mindent. Magas fokon tarsadalomtudomanyt, angolt es spanyolt. A többi (nemet irodalom, törtenelem, fizika,latin, kemia, földrajz, etika) "normalis" ütemben haladt. Sok kifejezest, mint pl matekbol, szinte mindent nemetül tanultam meg, nemet kifejezesek, mint pl Scheintelpunkt, amiket ki kell szotaraznom magyarra. Szoval haza költözöm, es a Budapesti Moritz Zsigmond Gimnaziumba megyek at, szoval gimiböl gimibe. Nem is kellett felveteliznem, atvettek hivatalosan is. Abba a 9. osztalyba megyek, ahol szerencsemre pont az angol meg a tarsadalomtudomany szak van kiemelve, magasabb elvarasi szinttel. Deszerintetek nehezebb vagy könnyeb lesz a valtozas? Szeretnek lelkileg felkeszülni. Tudni kell, hogy ebben a Goethe gimiben nagyon - de nagyon kemeny az elvaras. AZon kivül nem mondtam, hogy a nemetem perfekt, de emiatt felek, hogy esetleg a többiek irigyek lesznek... A Moritz gimi meg azt hiszem a huszon valahanyadik legerösebb gimi Magyarorszagaon. Szerintetek nehezebb lesz, vagy könnyebb? Elöre is köszi.

2016. júl. 23. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Móricz

Az egész gimiből a mateknek, nyelvnek van értelme.

A többi tantárgy anyagai abszolút nem épül egymásra.

A tarsadalomtudomany nem tom mi, de megélni biztos nem lehet belőle.

Magyarul sokkal könnyebb, de ha ilyen stréberül fogod fel megnehezíted.

Legjobb dolga a mérnöknek van, amit már könnyebb netről megtanulni, mint egyetemen.

2016. júl. 23. 20:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A változás, a költözés az új osztály, az új társaság -ezek mindig egy kicsit izgalmasak, kicsit fél tőlük az ember, ezért nehezek, de ugyanakkor újdonságuk révén érdekesek is. A gimnáziumi tananyaggal nem lesz problémád, jól fog menni, hamar belejössz a magyar kifejezésekbe is. Mivel angol tagozat - nem fognak a németre irigykedni, az angolt tanuld szorgalmasan, jó hogy tanultál latint, azt is folytathatnád. Mi akarsz lenni, tudod már? Ajánlom, olvass sokat a nyáron - jó ilyenkor egy életművet átvenni pl Tolsztoj életművét ajánlom.
2016. júl. 23. 20:47
 3/5 A kérdező kommentje:
2. valaszolo, nagyon szepen köszi a valaszt. Rendezö szeretnek majd lenni, eppen egy nagy projekt közepette allok azzal kapcsolatban. Olvasni is hat nem sokat, de olvasok.
2016. júl. 24. 08:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Én az ország hatodik vagy épp hányadik legjobb gimijébe jártam és hidd el nem volt halálosan nehéz, a német suli meg elég keménynek tűnik így leírásból:D Mindegy, a lényeg, hogy ne aggódj nem hiszem hogy nehezebb lenne a móricz, vagy ha igen akkor se hiszem hogy ne tudnád felvenni a fonalat. Ahogy értelmeztem meg nem is már meglévő osztályközösségbe mész, szóval a beilleszkedés se lesz nehezebb mint amúgy:) Miért lennének irigyek a többiek hogy jól beszélsz egy nyelvet? Inkább népszerű leszel azok közt akik németet fognak tanulni, mert te tudsz nekik segíteni a háziban;) A lényeg hogy ne aggódj, minden rendben lesz.
2016. júl. 24. 09:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitiv valaszt! :D Remelem nem lesz problema a tananyaggal, ugyanis mint leirtam, nemet tanrend szerinthaladtam eddig. :)
2016. júl. 25. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!