Kollégiumi jelentkezésnél mennyit számít, hogy kb.50 ponttal többet szereztem, mint a felvételi ponthatár? Elsőévesként beiratkozás előtt hallagtói jogviszony igazolása? Kérdésem még, hogy valamilyen támogatást így igényelhetek?
Kollégiumba szeretnék menni, és nem tudom, hogy van-e esélyem felvételt nyerni.
Kb. egy, másfél órára (kb. 65 km) lakom az egyetemtől, másik városban. A szüleim minimálbér alatt keresnek, hárman vagyunk testvérek. Az ikertestvérem is most megy egyetemre, de mivel aug. 10 a koli jelentkezés határideje, nem tudom, hol tudnék arról papírt szerezni, hogy ő még oktatásban van. Illetve nekem is kellene erről papír, mivel ő is koliba menni. Honnan lehetne ezt beszerezni? Mennyi esélyem lehet így?
Olvastam különböző támogatásokról is, de sehol nem találtam érdemi információt arról, hogy ezeket pontosan milyen feltételek alapján lehet megigényelni (a "rászorultság" oké, de ez mit takar?).
Előre is köszönöm a segítséget!
Köszönöm a válaszokat! (:
Nagyon reménykedem, hogy sikerül majd bejutnom az egyetemre meg a koliba is. A koli azért is fontos, mert semmi ismerősöm nincs, aki tudna albit.
Esetleg nem tudjátok, hogy ugye a BTK-nak két kolija van, jelentkezhetek mind a kettőbe egyszerre vagy csak az egyikbe lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!