Órák felvétele egyetemen?
Nálunk az első félévben a TO felvette nekünk a tárgyakat.
Egyébként a mintatanterv sokat segít, azokat vedd fel elsősorban amit az ír. Utána pedig szépen kisakkozod mi, mikor, hova fér be. Általában több időpont közül választhatsz, így kiküszöbölhető az óraütközés.
ELTE-re mennék bölcsészetre :)
köszi kindenkinek a választ ment a zöld!
Köszönöm erről már hallottam, azt meg tudnátok mondani hogy a maradék 10 kreditet honnan tudom megszerezni?
példák érdekelnek hogy mik lehetnek amik ilyen szabadon választhatóak.
Szia én is btk-s vagyok csak másodéves leszek.
A tárgyfelvétel úgy van, hogy van egy előzetes jelentkezés (ez már elkezdődött májusban, de szeptemberig tart szóval nem kell aggódni), majd jön a rangsorolás, és végül a versenyjelentkezés. Aki bekerült a rangsorolásossal annak nem kell már versenyezni.
Egy szakon belül ütközés ritkán szokott elfordulni, inkább a mindenkinek kötelező tárgyakkal (filozófia, retorika, romanisztikán latin) vagy a minorral. Nem félévente kell 30 kredit, hanem első 3 félévben kell 36 és 2 félévente 27 minimum.
Ha ütik is egymást, akkor tudod azt csinálni, hogy következő félévben felveszed (retorikánál valószínű az lesz mert rengetegen jelentkeznek, én tavaly 100 hellyel maradtam le) persze ez csak akkor lehet ha nem épül rá semmi, vagy ha az egyik tantárgyra nem kötelező bejárni (vannak előadások ahol lista van tehát erre figyelni kell) akkor csak a másikra mész be.
A kreditek miatt ne aggódj, nem kell semmit számolgatni, a neptunban benne lesz.
Milyen szakra méss?z (lehet akkor többet is tudok segíteni )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!