10. osztály után nyáron iskolaváltás? (Bonyolult)
Helló. Most fejeztem be a 10. osztályt, és lakóhely változás miatt iskolát szeretnék váltani. Viszont én most nyár elején már megyek az új lakhelyemre, ami a mostanitól 300 km-re van, és nemigen tudok visszajönni ha személyesen is meg kell jelennem. Szóval a kérdéseim a következők:
- Kötelező megjelennem abban az iskolában, ahol kiíratkozom, vagy szülőnek elég ha bemegy, vagy elég ha kérvényt írok?
- Először az új iskolát kell megvárni hogy felvettek?
- Ha ugyanolyan szakra meg ugyanúgy gimnáziumba megyek, lehetséges hogy kell vizsgát írnom?
- Az a vizsga nehéz? :o
- Mit és hogyan kell írni, ha kérvényt írok?
Előre is köszönöm a válaszokat. Próbáltam én google-on is nézni, de bízom benne hogy itt pontosabb válaszokat kapok! :)
Ha tanköteles vagy, csakis az új iskola befogadó nyilatkozatával iratkozhatsz ki. Hogy kell-e személyes megjelenés a kiiratkozéshoz, az ne mi tudjuk jobban, ha Te legalább két éve odajérsz. Érdeklődj ott.
Az esetleges különbözeti vizsgáról, vagy a beiratkozás bérmilyen feltételeiről (pl. kérvény) meg az új gimnázium tud nyilatkozni.
Mert talán amisok, hogy nincs telefonjuk? Akkor engedj el egy postagalambot.
Nem értem, mi miért tudnánk okosabbat mondani.
"Ha tanköteles vagy, csakis az új iskola befogadó nyilatkozatával iratkozhatsz ki"
Ez hol van leírva?
Az új iskolába beiratkozol és ők értesítik a régi iskolád, hogy átiratkoztál. Ha ugyanazokat a tárgyakat ugyan olyan szinten tanulod, akkor nem kell vizsgázni.
Minél előbb intézd a dolgaidat, hogy az új iskolád tudjon könyvet rendelni, a régi pedig visszamondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!