Az mitől függ, hogy az adott főiskola, egyetem középiskolai vagy általános iskolai végzettséget ad?
Nekem az lenne a kérdésem, hogy tanári pályára készülök EKF-re ami két nap múlva EKE(Eszterházy Károly Egyetem) lesz és kémia tanáriba általános iskolai végzettséget ad. Most, ha egyetem lesz akkor középiskolai végzettséget ad abból is?
Mert pl.: biológiából általános és középiskolai végzettséget ad, úgy szintén földrajzból is... Míg matematikából vagy kémiából eddig általános iskolait adott. Nem tudom mitől függ! A labor felszereltségétől?
Vagy az oktatóktól?
És van olyan ,hogyha egyik szakod általános és középiskolai pl.:(biológia) másik szakod csak általános iskolai(pl.:kémia) és, ha lesz munkád középiskolában akkor előfordulhat,hogy ott fogod tanítani a kémiát is?
Kémia tanári elég hiányszakma amúgy is, elvileg nagyon be se fejezed az iskolát és már küldik az állás ajánlatokat, mert annyira hiány van a kémia tanárokból.
Köszönöm előre is segítségetek! :)
Az intézmény megnevezésének (egyetem vagy főiskola) ma már semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen szakokat indít, és így milyen végzettséget ad.
Főiskola is indíthat mester- vagy osztatlan képzést, ha az adott szak szakindítási követelményeit teljesíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!