Elte akármilyen kollégiumába van esélyem bekerülni?
Hello mindenkinek! :D
Megnéztem az elte kollégiumba való bekerüléséhez szükséges pontszámító táblázatot. Eddig nem is foglalkoztam vele, mert biztos voltam benne, h bekerülök, átlagos szülői fizetés(talán az alatti vmivel) illetve Bp nagy távolsága miatt. Viszont mikor megnyitottam csak néztem tágra nyílt trabantlámpákkal, h miket is számítanak be..
Pl.: Ha a kérvényező - munkaképesség-csökkenésének mértéke 100%...
Az én helyzetem ehhez képest semmi.:o Testvérem sincsen, akiért szintén járna pont. Szval 10-15 pontom lenne összességében. Ahogy eddig néztem gyiken a kérdéseket, 30 pont körül lehet bekerülni, sztem letehetek a koliról.:c Ugyanakkor ez pofátlanság, mivel közel sem vagyunk olyan anyagi helyzetben, h albérletet fizessünk.
Várom válaszotokat(jó lenne, ha pár koliban élő ember is válaszolna)! :D
Ugyanilyen helyzetben voltam anno, tanuló testvérem nem volt, ellenben alacsony egy főre eső jövedelem, a távolság sem volt túl nagy (90 km), a napi ingázás 5-5,5 óra, albérletet meg nem engedhettük meg magunknak. Nem vettek fel, és évekkel ezelőtt volt, az albérlet ár bumm előtt, most jóval többen akarnak bekerülni mint előtte.
Sok ismerősöm meg bekerült, csak azért mert volt két testvére, és messze lakott, meg volt egy nagymama a lakásban, akinek valamilyen betegsége volt, ellenben marha gazdagok voltak...
Szóval én azt javaslom, hogy jelentsd át magad a szegény nyugdíjas rokonokhoz, más esélyed nem nagyon lesz. Ha x hónapig ki tudod bekkelni a dolgot, és tudsz keresni egy szakkollégiumot az jó lenne.
Meg egyébként vannak egyházi kollégiumok is, magán kollégiumok is, csak keresned kell, Pesten nagy a lehetőség, az elte koleszok amúgyis is híresen sz*rok.
Hát azért azt nem hiszem el, hogy 10-15 pontod van, mert az elsőéves felvételi ügyrend során pontot kapsz arra, ha államis vagy, ha nappalin tanulsz, az érettségi pontjaidra - nekem már csak erre 10 pont összejött. Az elsőéves felvételi ügyrendet nézted?
A szüleid státuszára (alkalmazott stb.) is kellene pontot kapnod.
Írj nekem privátot, ha tudok segíteni esetleg, mert szerintem ennél jóval több pontod lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!