Szakdolgozattal kapcsolatban kérdezném: tudom, hogy három sornál hosszabb idézetet már nem idézőjelbe, hanem blokkosítva kell idézni, viszont mi van ebben az esetben?
amikor valakinek tételesen (tehát egymás alatt, gondolatjelekkel bevezetve) listázom a mondatait, viszont szó szerint?
pl. Wein szerint:
- dflkgjdlk
- lgjklgjklgkl
- gjsklgjkljgkl
- jskjgklsjgklsgkls
- jfskjklsjgkljkls
ez ugye több mint három sor, viszont ha csak bentebb húzom (blokkosítom), attól még nem tűnik idézetnek. mi ilyenkor a teendő? köszönöm a válaszokat.
1-1 mondat. sőt van ahol több mondat is. az a baj, hogy nem tudom parafrazálni, mert annyira tömören van megfogalmazva, hogy ha elveszek belőle vagy átalakítom, akkor stilisztikailag túl egyszerű lesz.
egyébként a grice maximákról van szó, tehát pl. az első feltétel úgy szól, hogy "térj el konzekvensen és célzottan egy általánosan érvényes és követett nyelvi szabálytól"
ezt nincs értelme felbontani, ahogy a többi hármat sem. formailag fellistázva néz ki a legjobban, gondolatjelekkel elválasztva, viszont nem tudom hogyan kell helyesen idézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!