Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi - könyvek beszerzése?

Orvosi - könyvek beszerzése?

Figyelt kérdés
Valószínű felvesznek az orvosira, odajárókhoz a következő a kérdésem: érdemes nyáron tankönyveket, anat atlaszt hajszolni, vagy lesz valami kedvezményes börze a gólyáknak év elején? Úgy tudom elég drágák a könyvek, meg szívesen nézegetném őket. Elsősorban Semmelweis érdekelne, de minden tapasztalatot szívesen várok. :)

2016. jún. 7. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Atlaszt mindenképpen próbálj meg szerezni!
2016. jún. 7. 22:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Lesz börze, de ott is többe kerülnek a könyvek mintha nyáron vennéd. Tételenként pár ezer ami bevásárlás végére kb 15- 20 000 -rel kerül majd többe, mintha mostanában vennéd.

Illetve börzén sok könyv már rossz minőségű, agyonfirkált, elnyűtt.

Amit lehet most szerezz be.

2016. jún. 7. 23:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sotén tuti kell:

Sobotta (lehetőleg a legújabb, vannak benne új ábrák meg szöveges kiegészítések, amik az előző kiadásokban nem voltak benne, de kérik)

Funkci (régi 3 kötetes vagy az új, egyeseknek a régi a bibliájuk, s bár az újban tényleg vannak hibák, legalább minden egy helyen van - és van benne egy olyan rész, ami a régiben még nem volt. Drágán régit ne vegyél, az árat nézd, a régi úgyis fent van ingyenesen, legálisan, ha kell belőle egy táblázat vagy valami)

A többi könyvet nem kell előre megvenni, attól is függ, hogy melyik évfolyamfélbe kerülsz, változhatnak a kötelező könyvek.

Jó tanács: kémia könyveket fénymásolva vedd meg, akár a biofizikát is, szociológiát, kommunikációt mindenképpen!

Év elején van börze, de nem mindig vannak jó könyvek, meg a nagy részét el is viszik hamar, illetve sokszor nagyon használt állapotban. Én minden könyvemet az Eladó orvosi tankönyvek fb csoportból vettem, vagy fénymásoltattam, esetleg újan szereztem be.

Még jobb tanács: ha találsz olcsó Yokochi atlaszt (22.800 az új), csapj le rá, igen hasznos tud lenni. De szigorúan Sobotta mellé, önmagában nem elég. Csak ha anyagilag megengedheted magadnak. Pdf-ben ez is megszerezhető angolul, ha nem vennéd meg.

Legeslegjobb tanács: új könyvet nyáron ne vegyél, szeptemberben 10%-kal olcsóbb minden a Medicina könyvesboltban.

Ha van egy tableted, az egész anat cuccod ráfér, ha tudsz róla tanulni, megkönnyíted a dolgod (meg a táskád). Általános kémia könyvekről nem tudok pdf-ben, de később szinte minden fent van valahol. Utazáshoz nagyon jó, ha nem viszel magaddal minikönyvtárat (meg valamihez jól jön az előadás is).

És ne nézegesd őket nyáron, egyrészt semmit nem fogsz belőle érteni, másrészt pihenj, harmadrészt meg úgyis megijedsz tőle szeptemberben. :D

2016. jún. 7. 23:41
 4/7 anonim ***** válasza:
És pl. a szövettan, sejtbiológia könyvekkel mindenképpen várj, mert sotén a két évfolyamfél teljesen különbözőket használ, ne hidd el senkinek augusztus előtt, hogy ez neked tuti kelleni fog!
2016. jún. 7. 23:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan megveheted bikémet és biofizikát is eredetiben. Max év végén eladod.
2016. jún. 8. 00:42
 6/7 anonim ***** válasza:
A bikémet az egyik évfolyamfél kvázi nem is használja, megvettük februárban és eladtuk márciusban, mert kijött az új ebook. Meg most összevonják az intézeteket, ki tudja, mit kérnek majd, várj vele.
2016. jún. 8. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:
A bikémhez még az is hozzájön, hogy az OBI-nak is elvileg idén már tényleg elkészül az új könyve (hány éve is mondják már ezt?). Én is azt ajánlom, hogy szeptember előtt ne nagyon vegyél semmit, max. egy Sobottát és funkcit, mert ezek mindenképp kelleni fognak.
2016. jún. 8. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!