Menjek-e a BME-re?
Most érettségizek, és a BME-VIK-et jelöltem meg első helyen, másodikon az ELTE matekszakot harmadikon az ELTE infót.
Érdekel a programozás meg a matematika, és bár elég nagy híre van a BME -nek, bizonytalan vagyok azt illetően, hogy tényleg oda menjek-e.
Azt hallom ugyanis, hogy sok tanár szar, ki vannak égve, csak szopatnak, rengeteg olyat kell megtanulnom mely nem érdekel, és alig jut idő arra, hogy otthon képezzem magamat olyan témában mely érdekelne is engem.
Ezért nem tudom, hogy a VIK -re menjek-e. Lehet inkább az ELTE matekra kéne mennem, és -mivel programozást amúgy se az egyetemen kell tanulni, hanem otthon- megkímélve magamat a sok fölösleges szopástól, és inkább akkor az ELTE matekra járva otthon tanulom a programozást.
Csak a BME-VIK -nek ott a Schönherz kollégium, ahova elég jó lenne bejutni.
Ti mit gondoltok?
Érdemes -e a BME -re járni, vagy olyan sok a FÖLÖSLEGES szopatás hogy inkább egy picit könnyebb egyetem és akkor otthon, több szabadidővel tanulom meg azt, ami ÉRDEKEL?
Előre köszönöm a válaszokat!
De az ELTE csak nem annyira szopatós, vagy?
És kb. mennyi szoc. pont kellhet gólyaként a SCH -be?
De én most a gólyákat kérdeztem - akiknek ez lesz az első félévjük. Nekik 50 szoc. pont kell?
Ha jól emlékszek tavaly már 0 ponttól vettek fel embereket.
Csak, hogy letisztázzuk: Azt ugye tudod, hogy most már egyáltalán nem múlik rajtad, hogy hova vesznek fel? Ha a VIK-re vesznek fel, akkor ebben a felvételi eljárásban oda kell menned, nincs mese.
Az meg, hogy a három közül hova menj, az attól függ, hogy mit akarsz kezdeni magaddal a jövőben. Az "érdekel a prog meg a matek" elég tág fogalom...
# 9
Július elejéig lehet sorrendet módosítani, gondolom épp ezért tette fel a kérdést a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!