Emelt töri szóbelin miből áll egy-egy tétel?
Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne pontosabban, hogy ugye megvannak a témakörök. 6 nagy témakör van és azon belül 5 alcsoport pl. 14. (tétel) az a Politikai életpályák a XX. századi Magyarországon (Bethlen István, Teleki Pál és Kádár János). Na és amikor tételt húzok akkor ebből az alcsoportból csak egyet kell elmondanom, mondjuk Kádárt?? Vagy mind a háromról kell beszélni, elvégre egy tétel a politikai életpályák néven. Mert ha csak Kádárról kell beszélni akkor ezek szerint van vagy 90+ tétel... Ja és mennyi forrás lesz hozzá? Könnyen ki lehet tölteni azt a 15-20 percet??2016. jún. 1. 23:21
1/2 anonim válasza:
Szia!
Én is most emeltezek. Most csak a témaköröket tudjuk, a konkrét tételeket nem. Ott szerintem a tételcím felett max annyi lesz ott, hogy ez melyik témakörből való, de nem ezek lesznek a lapokra írva, mint amik meg vannak adva, hogy pl. Politikai életpályák a 20. sz.-i Magyarországon.
Mivel ez csak témakör, ezért húzhatsz külön tételt Bethlenről, Telekiről, vagy akár Kádárról is, nem egyszerre kell majd beszélni mindháromról, így igen vehetjük úgy is, hogy 90+ tétel van:D
Forrásként a tanárom szerint, (meg mi is úgy gyakoroltuk), szokott lenni 1-2 kis kép, térképvázlat, ahol kell, és kb. 2 szöveges forrás, szóval azokkal már lehet kezdeni valamit.
Sok sikert a szóbelihez:)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!! Akkor csak azt tudom mondani, hogy reméljük a legjobbakat! :D Durva azért hogy 90+ tételt meg kell tanulni :S Remélem hogy a forrás sokat fog segíteni :3 És sok sikert neked is :)
2016. jún. 2. 17:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!