PTE-MIK-ről áttudok-e jelentkezni OE-NIK karára?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Mint fentebb látható , kíváncsi lennék ,hogy ez a gyakorlatban is lehetséges-e , mert úgy olvastam ,hogy elméletileg lehetséges átjelentkezni , viszont nem találtam rá konkrét példát , hogy valaki megtette-e volna .
Valamint ha igen , mik a követelmények jelenleg ahhoz ,hogy áttudjak jelentkezni az OE-re ?
Válaszaitokat előre is köszönöm !
#továbbtanulás #követelmény #felsőoktatás #átjelentkezés #PTE #OE #Óbudai Egyetem #Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar
2016. jún. 1. 00:20
1/3 anonim válasza:
Á tudsz de csak fizetősre. Egyszerűbb lenne újra felvételizned az OE-re és ott akkreditáltatnod a meglévő tárgyaidat.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Még annyit szeretnék kérdezni , hogy ez akkor tulajdonképpen úgy néz ki hogy pl. elvégeztem 2 félévet Pécsen , azt abbahagyom és szeptemberben újrakezdem Óbudán és onnan folytatom ahol abbahagytam? Valamint gondolom nem biztos hogy elfogadjàk azokat a tárgyakat amit Pécsen elvégeztem nem?
2016. jún. 2. 12:09
3/3 anonim válasza:
Nagyjából így néz ki. Be kell add a felvételit február 15-ig az e-felvibe. Aztán felvesznek, mint ahogy felvettek az OE-be, mint ahogy Pécsre is felvettek, annak idején. Ha meg van a ponthúzás értesítenek, annak rendje-módja szerint, kapsz egy új neptun kódot is. Ha van neptun kódod és hozzáférésed az OE neptunjához, akkor általában a Neptunban be lehet adni tantárgy elismertetési kérelmeket. Azt hívják akkreditálásnak. Akkreditáltatod a tárgyaidat. Ehhez kérned kell igazolást Pécsről, hogy milyen és mennyi kreditet teljesítettél. Mellékeled a lebélyegzett tantárgyi adatlapokat hozzá beszkennelve, ha kérik eredetiben bemutatod. Ha legalább 70%-ban megegyezik a pécsi és az oe-s párhuzamos tantárgyak tematikája, akkor be kell fogadják a kreditedet és a teljesített tantárgyakat. Amit nem fogadnak be, azokat felveszed, meg azokat amiket ezekre épülően felvehetsz. Tehát lényegében onnan folytathatod ahol abbahagytad. Ha nem felvételiztél idén februárban, akkor Pécsen passzívra mehetsz 2 félévet, ha akarsz és jövő februárban felvételizhetsz. Nem kell kiiratkoznod Pécsről, amíg a másikba nem iratkozol be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!