Inkeeper kérdése:
Miért számol kevesebb felvételi pontot a felvi barátnőmnek?
Figyelt kérdés
A lényeg, hogy mind a ketten osztatlan tanári képzésre jelentkeztünk. Én két éve érettségiztem csak most angolból szint emelőztem. A kérdésem az hogy az Ő érettségi átlaga sokkal jobb lesz (+15) és a jegyei is jobbak (+30) nekem mégis 320 neki pedig 324et számol a felvi pedig sokkal jobb az eredménye. Nekem érettségi pont 2x + tobbletpont neki meg iskolai jegyek + érettségi pontszám + többlet pont. Nekem Angol/töri kell ami összesen 70+60 neki meg angol/biosz amelyet még nem tudunk pontosan mennyi lesz de kb 60+60 ami igen 10el rosszabb de neki jobb az átlag sokkal és a jegyei is jobbak. Hogy van ez?2016. máj. 31. 17:45
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Én nem értem a kérdést, hisz nem kevesebb, hanem több pontja lett a barátnődnek, mint neked.
Egyébként hiába kitűnő valaki végig, ha a két felvételi tárgy érettségije kicsit rosszabbul sikerül, akkor ugyanúgy kevés pontja lesz. De a kérdést már meg is válaszoltad magadnak a kifejtésben.
3/4 A kérdező kommentje:
Úgy van hogy a jegyekből neki 85 pont jön. Az átlag (reméljük/gondoljuk) 55. Kap 50 tobblet pontot az emelt angolra. Ez 190 plusz jon az angol es biosz ami osszesen kb 130 lesz. Ez 320. Ezzel nincs semmi baj de! Annyi h az angol nekem emelt (ma neztem az eredmenyt es 120bol 90 lett meg) kb 75 lesz de az osszes tobbi eredmenyem rosszabb mint neki. Az atlag csak 50 a jegyek meg 60. Az igazi kerdes nekem miert ketszerezi meg az erettsegi pontokat neki meg miert nem ugy szamolja? Ha ugy lenne sokkal tobb pontja lenne mint nekem.
2016. máj. 31. 18:27
4/4 anonim válasza:
Amennyiben neki az angol és a biosz 130, úgy duplázva 260 pont, amihez jön az emelt szintért járó +50 pont, és az csak 310 pont, tehát annyira nem sokkal több, hogy még kevesebb is.
Nem hülye ez a rendszer, mindig a jelentkező számára kedvezőbb módszerrel számol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!