Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért él sokak fejében az,...

Miért él sokak fejében az, hogy amelyik egyetemen többet szívatnak, az jobb képzést ad?

Figyelt kérdés

Vegyük pl. az orvosi egyetemeket, úgyis az utóbbi időben megszaporodtak a "szinteket" vitató kérdések főváros-vidék viszonylatban. Értem én, hogy keményebb, ha egy adott vizsgánál bukás esetén minden vizsgarészt újra le kell tenni, de ettől mitől lesz valaki jobb? Attól, hogy valahol olyan dolgokat várnak el vizsgán, amit soha életében nem fog használni, mitől lesz jobb szakember?

Persze, ez ráhúzható akár egy műszaki szakra is, de a lényeg: miért hiszik sokan, hogy feltétlenül jobb lesz egy képzés attól, hogy többet szívatják az embert vizsgákon?

2016. máj. 28. 17:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#5 nagyon jól megragadta a lényeget. Mintha csak magam mondtam volna.
2016. máj. 28. 23:49
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek szeretik azt gondolni, hogy az legnehezebb, amit ők csinálnak, és kivételes személynek érezhetik magukat. Ha szétnézel egy kicsit facebookon, láthatod, hogy az emberek baromira szeretnek sírni arról, hogy nekik milyen iszonyatosan, kegyetlenül, borzalmasan nehéz és élvezik, ha helyeselnek nekik. Ezért van az, hogy telicseszik a hírfolyamot a lefotózgatott könyvkupacaikkal. Valahogy én ezzel sosem tudtam igazán azonosulni:D
2016. máj. 29. 16:34
 13/13 anonim ***** válasza:

A válaszok jók. Önigazolás miatt.

Csak ez azzal a negatív hatással jár, hogy egy alapvetően oktatásszervezési hibát (nem megtanítani akarnak valamit, hanem megszívatni) erénynek érzékelnek, és nem lépnek fel a túlkapások ellen.

Mondjuk szerintem a diákhecc része vicces, minden bmes 150 kilós kocka, minden corvinusos kitartott, jogászok sznob köcsögök, orvosok pszichopata könyvtárban éjszakázók, bölcsészek csak vedelni tudnak. Csak érteni kéne, mi a vicc, és mi nem, helyén kezelni a dolgokat.

2018. jan. 7. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!