Egyetemre való felkészülés?
Sziasztok!
Ősztől egyetemre megyek, műszaki irányban. Viszont az emelt szintű matek anyagát nem teljesen tudom. Elsősorban deriválni és integrálni szeretnék megtanulni. Alkalmas erre az Obádovics Gyula féle matematika könyv? Ha nem , akkor tudnátok ajánlani valamit?
A mateking.hu például nekem sokat segített a matekban, de nemtudom még ingyenes-e
Egyébként jó az Obádovics könyv is, de én pl. jobban szeretem a tömör leírásokat és akkor nyúlok a könyvhöz ha nem értem meg a gyakorlati példákból
Kedves előző!
Obádovics klasszikus Matematika könyve nem is arra szolgál, hogy megmagyarázzon dolgokat, és ez nem is lehet elvárás egy olyan könyvtől, ami ennyi témakört tárgyal. Erre a célra ott vannak az általános tankönyvek.
Ellenben a tipikus módszerekről ad egy általános leírást, ami azoknak, akik nem teljesen matematikai analfabéták, sokat segíthet.
Obádovics többi könyvére, melyek kifejezetten egy-egy témára koncentrálnak meg halmozottan nem igaz a fenti állításod. (Bár az is igaz, hogy te kifejezetten a Matematika könyvéről beszéltél) Igaz ezek a könyvek is inkább alkalmazás orientáltak, tehát a "hogyan csináljuk" és nem a "miért így csináljuk" kérdést feszegetik. De nem is állítanak többet magukról, kifejezetten ezt a célt szolgálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!