Meg teheti a tanár, hogy nem tartja be a házirendet, azaz nem adja meg a kettest 1.72-től?
A link segítségével kb. 10 mp volt megtalálni a házi rendet:
Ezt találtam:
"Norma: x,72 századtól folyamatos teljesítés esetén a jobbik jegyet kell megadni!
Nem vonatkozik a x,72-os szabály azon tanulóra, aki megszerzett osztályzatainak
átlagában megnyugodva „biztonságban érezve magát”, hosszabb időn át,
bizonyíthatóan, nem tett eleget képessége szerint tanulmányi kötelezettségének.
Nem vonatkozik a x,72 szabály arra a diákra, kinek témazáró dolgozatai alapján –
amennyiben a javított témazárók eredményét tekintve nem érik el a 1,72-es átlagot –
tudása nem éri el a tanév végére a tantervi minimumot"
Röhejes szabály. Eleve hogy lehet "folyamatos teljesítésnek" nevezni, ha valaki 1.72-es átlagot ér el? Sehogy. Viszont tökéletesen eleget tesz a "bizonyíthatóan, nem tett eleget képessége szerint tanulmányi kötelezettségének" kitételnek. Vagyis nem rónám fel a kémiatanárnak, hogy nem tartja be a házirendet. Egyébként számold ki a témazárók átlagát.
Nyilvánvaló, hogy a szabály alkotója nem az 1.72-es átlagra gondoltak a szabály megalkotásánál, hanem a 2.72-es, 3.72-es és 4.72-esre.
"Egyébként szerintem a tanárral lehet egy kis bibi, ha mindenki utálja ebbe a suliba a kémiát, az osztályból sokan 1.7 alatt vannak, aztán a maradék 2-es, van vagy kettő 3-as. Szerintem rohadtul nem a gyerekekkel vannak a gondok, ha minden osztály átlaga 2.00 körül mozog kémiából :). Ha tanulok is 1-est írok, pedig sokkal nehezebb tárgyakból vagyok jó"
- De nem erről szólt a kérdés, hanem hogy kötelessége a tanárnak 1,72-es átlagra megadni a kettes.
Szerintem meg de, veletek van a gond.
Egy gyenge iskola, gyenge tanulókkal.
Nyilvánvaló, hogy nem érettségire vagy felsőfokú tanulmányokra készítenek.
Egy normális helyen, a fél osztály több tantárgyból ténylegesen bukna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!