Ezek alapján hova jelentkezhetek?
Jövőre érettségi és hát komolyabb elképzelésem nincs kedvenc tantárgyaim a matek:szeretek fele foglalkozni,érdekel is,hétvégén is mikor nincs suli,emellett történelem illetve magyar!
nézegettem a felvi-t de vannak szakok de igazából nem tudom hogy melyiket érné meg!Milyen szak jöhet szóba amivel egyszerű a elhelyezkedés és a fizetés se rossz!!??
Ha szereted a matekot és még értes is, nagy ondod nem lehet.
Válassz olyan szakot, ahol sok a matek. Pénzügyi és Számviteli Főiskola? Garantált a statisztika, pénzügy, szánvitel.
pénzügy nem rossz német nyelvet tanulok ami érdekel de borzasztó nehéz!Eszem megvan mert gimiben 4.6 átlagom lett osztályelső de nem tom hogy mi legyek milyen főiskolára vagy egyetemre?!! pénzügy milyen részek bőll áll mert számolós egyenletes részeket vágom de az ilyen gondolkottatós kompetencia feladatoknál néha nem fog:P
tovább???milyen szak a nekem megfelelő??
matek-történelem kombóval valamelyik gazdasági kart (közgazdászként), esetleg műszaki-informatikai szakirányt, ha ez is érdekel. az elkövetkezendő néhány évben, biztos, hogy a gazdasági-műszaki-mérnöki szakmák fognak dominálni, és ezek viszonylag jól megfizetettek.
a nyelv önmagában semmire nem elég. én kétszakos nyelvtanárként végeztem (német-angol), és nem vet fel a pénz, sőt. ráadásul nem is a szakmámban dolgozom, mert rémesen kevés a fizetés.
ha javasolhatom, akkor (hiába érdekel a magyar és egyéb humán tárgyak) ha egy mód van rá ne bölcsészettudományi karra jelentkezz. inkább a matematikával indulj el valamilyen fentebb írt karon (gazdasági, műszaki) és mellette fejleszd az angolod. így biztos, hogy nem lesz gondod a munkavállalással a későbbiekben.
Szia!
A német valóban nem egy egyszerű nyelv. Angolt nem tanulsz?
A helyesírásodon is változtathatnál, nagyon rossz és ezt is nézik az érettségin... :S
A gazdasági szakok valóban nagyon keresettek, de hogy a jövőben valóban kell-e ennyi gazdasági szakember, ez jó kérdés :) Nem lehet mindenki menedzser, igazgató meg ilyenek, pedig ők valóban jól keresnek.
Külföldi tapasztalattal - már csak a nyelvtudás miatt is - nagyobb az esély a munkapiacon.
BCE, BGF, ELTE, SZTE, DE, PE talán ők a legjobbak, persze mindenben szinte más..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!