Miskolci Egyetem mérnökinformatikus szaka milyen?
Ha érdekel vágj bele, a ponthatár nem szokott vészes lenni, viszonylag könnyű bekerülni. De kell tanulni rendesen, ha nem érdekel amit csinálsz akkor csak szenvedni fogsz, sokan abbahagyják, vagy 8 évig csinálják a 7 féléves képzést. A képzés jó, a tanárok is felkészültek. A hallgatók néha fikázzák, de főleg azok, akiket igazából nem is érdekel az egész, és nem tudnak levizsgázni valamelyik tárgyból.
Nekem egyedül a matek tűnik soknak, szerintem kevés a gyakorlati haszna, de elég kemény (persze biztos van akinek nem nagy cucc, de én pl. nem vagyok jó matekos).
Ha valami még érdekel kérdezz nyugodtan.
Ez rajtad áll. Az alap képzés sok mindenbe betekintést nyújt, ami kapcsolódik az informatikához. Mindenből ad egy alapot, de semmilyen téren nem leszel profi. Ha neked megtetszik például xy programozási nyelv a tanulmányaid során, kapsz belőle egy alapot, és otthon fejleszted magad belőle amíg be nem fejezed az egyetemet. És akkor elmész xy fejlesztőnek. Például.
Nézd át a tantervet és keress rá mikről van szó a tantárgyakban. Vagy menj fel egy álláshirdető portálra, megnézed az IT-s állásokat, és a hozzá tartozó elvárásokat. Ezt sajnos neked kell mérlegelned, hogy mennyi ambíciód van ezekhez a témákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!