Ezt így csinálhatom?
Érettségis kérdés.
10.-es vagyok még,de most van faktválasztás.
Magyar nyelv és irodalom emelt
Német nyelv középfokú érettségi
Angol nyelv felsőfokú nyelvvizsga
Magyarból és németből jelentkeztem faktra,a célom a pszichológia. Szerintetek jól döntöttem?
Ebből nem derül ki, jól döntöttél-e, azon is múlik, hogy mennyire vagy jó azokból a tárgyakból, amiket választottál.
Olyan nincs egyébként, hogy középfokú érettségi, az középszintű. Miért németből jelentkeztél faktra, hogyha abból csak középszintű érettségit csinálsz? Az fakt nélkül is megy. Akkor inkább angolból kéne faktra járnod, mert az megtámogatná a nyelvvizsgára készülésedet is.
Pszichológiára elég sok mindent elfogadnak, így bármiből is emeltezel, az legyen olyan tárgy, ami a legjobban megy, amiből a legkönnyebben össze tudsz szedni minél több pontot. Nagyon magas a ponthatár, így érdemes elgondolkoznod azon, hogy inkább kettő emeltet csinálj, ezzel megszerezve a maximális 100 többletpontot (egy emelt + egy felsőfokú nyelvvizsga csak 90 pont).
Azért nem angol faktra jelentkeztem,mert már eleve egy emelt angolos osztályba járok,ahol heti 5 óra angolom van,és nem is vehetnék fel plusz órákat már,a németet meg tavaly kezdtem 0-ról. :)
De köszönöm a tanácsodat,mindenképp megpróbálok 2 emeltet tenni! Köszönöm! :))
Értem, ebben az esetben viszont érthető a német fakt és nem lesz szükséged az angolra :)
Én a helyedben egyébként lehet,hogy a magyar emelt mellé bevállalnék egy angol emeltet, és a nyelvvizsgát megcsinálnám később. Így a két emeltért jár a maximális pluszpont, valamint ha angolból felsőfokúra készülsz, akkor nyilvánvaló, hogy az emeltet könnyedén megcsinálod jó eredménnyel. Ez fontos a felvételihez, mert tényleg durván nehéz bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!