Van rá esély, hogy idén ELTE IK progterv alapszakon leviszik a ponthatárt 300 alá?
Ez a "leviszik a ponthatárt" akkora facepalm... A felvételi menetét, szabályait érdemes azelőtt áttekinteni, mielőtt olyanokon kezdesz gondolkodni, aminek nincs értelme, és esetleg butaságot kérdezel.
Amit lejjebb vihetnek a felsőoktatási felvételi során, az a jogszabályi minimum (280 pont), illetve a bizonyos szakokon állami ösztöndíjasoknak meghatározott központi minimum. Egyrészt a 280 eleve 300 alatt van, tehát akkor ez pipa, másrészt az informatikai képzési területen nincs központi minimum, tehát ez is pipa.
Innentől kezdve 280 és 500 pont között annyi lesz a ponthatár, amennyit a felvehető emberek száma, illetve a jelentkezők száma és eredménye határoz meg. 300 pont alá az ELTE-IK-n nem valószínű, hogy megy a ponthatár, habár elvi esély az van rá. Mindenesetre 300 pont körüli eredménnyel elképzelhető, hogy az ELTE-IK egy kicsit szívás lesz.
Szerintem a pontok még nem tükröznek eléggé. Mert nekem 30 pont úszott el a koordináta geometria képletein, amit elfelejtettem és a régi, sárga függvénytáblázatban se volt benne. De 4 éven keresztül 5-5 voltam matek-infóból.
És még két ismerősöm is ott végzett, a rokonomat is éppen, hogy felvették, de elvégezte.
#6: Ertem amit mondasz, de ez engem nem cafol. Akinek sok pontja van, az mar megmutatta, hogy ha kell akkor tud tanulni. Akinek pedig keves, az nem mutatta meg.
Nezd meg a BME mechatronika szakot. Kb egyetlen mernoki szak az orszagban, ahol nagyon magas a ponthatar.
A kiesok szama pedig (osszehasonlitva a tobbi hasonlo szakkal a karon, vagy a VIK mernokinfo / villannyal) hatarozottan alacsonyabb.
Siman lehet hogy 300 ponttal is minden 20. ember elvegezne konnyen az egyetemet, de ez +19 elpocsekolt (fel)evet jelentene masoknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!