Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Matek középszintű érettségire...

Matek középszintű érettségire a számológépemet DEG-re kell állítanom, ugye?

Figyelt kérdés

2016. máj. 2. 12:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Ebből egyik sincs az érettségi közelében se."

De igen, pont a kormányhivatalok szervezik az érettségiket :DDD

2016. máj. 7. 13:35
 12/14 anonim ***** válasza:

# 11/11 Időpont ma 13:35

És nem is használnak számológépet hozzá :-P

2016. máj. 7. 15:21
 13/14 A kérdező kommentje:

Néhány helyen eltértünk a témától, úgy látom... Pedig gyk-s szabályzat, hogy a kérdésre válaszoljunk, úgyhogy a legközelebbi válaszadásnál tödekedjetek ti is erre! Használtam már elég sokszor a számológépemet, hiszen matematikából 5-ös vagyok, és nem az óvodában, se nem egy kisegítősulibam, hanem egy elég jó gimnáziumban, orvosira készülök. A számológépemet még régen beállítottam, és nem kell váltogatni radiánra középiskolában, hiszen alapszintű matematika tudással át lehet váltani a fokot radiánba(360fok=2pí radián). A számológépem sikeresen pont az érettségi előtt ment tönkre, így az új számológépemen akartam ellenőrizni, hogy jól van-e beállítva, ésa kérdést kiírtam, mivel nem emlékeztem, hogy DEG-eb, vagy GRAD-on kell-e legyen.

Egyébként jól sikerült az érettségim, valószínüleg ez is 5-ös lesz. A hasznos válaszokat pedig őszintén köszönöm.

2016. máj. 11. 18:43
 14/14 anonim ***** válasza:
51%

# 13/13 Időpont ma 18:43

De az ugye nem ment át, hogy egyrészt a kisegítősuli és a többi az nem neked szólt, másrészt nincs olyan "alapszabály", hogy DEG-ben kellene lennie? És igen, eltértünk a tárgytól, mert - szerény véleményem szerint - az egy teljesen téves irány a GYK-nál, hogy egy orbitális nagy butaságra ne reagáljon az ember, főleg ha az - legalábbis amikor én írtam - 70% körül van.

Amúgy meg: DEG - DEGREE (fok), RAD - RADIAN, GRAD - GRADIAN (400 egység a teljes kör). Csak a továbbiakban hátha így egyszerűbb megjegyezni. :-)

2016. máj. 11. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!