Hogyan kell pontosan megírni egy motivációs levelet mesterképzésre való felvételihez?
Rengeteg formai megoldásra találsz példát a neten, az a te döntésed. A tartalom pedig egy saját leírás arról, hogy mik a céljaid. Miért oda mész, miért az a szak, mit akarsz utána csinálni, milyen kutatómunka érdekel. Pl leírod hogy régóta érdekel a szak mert mindig szerettél volna disznón lovagolni és szerinted az általad megjelölt képzés által közelebb kerülsz a disznók lelki énjéhez. Vagy hogy a képzés során lehetőséged nyílna a disznók fogainak kutatására, amivel könnyebben elhelyezkednél mint ablakpucoló a későbbi pályafutásod során.
Remélem ez segít, de ha mesterre jelentkezel akkor ezt már thdhatnád vagy a szükséges információt megszerezhetted volna volt tanároktól/szaktársaktól is.
Én 1 hónapja adtam le mesterre. Fontos, hogy Europass-os legyen (van minta a neten). Mindenképp kell kvázi "nyalni" egy kicsit az egyetemenk. "Az iskola jó hírneve és az oktatás színvonala segített választásomban, hogy ide adjam be a jelentkezésemet.. "
Fejtsd ki, hogy hol végeztél, vagy mikor végzel (ezen a nyáron). Mik a céljaid vele. És hogy te milyen ember vagy. Kitartó, aki a legjobbat szeretné teljesíteni stb.
Én ilyesmit nyújtottam be, alapszakon az oktatóm azt mondta, hogy jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!