Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire fontos az, hogy...

Mennyire fontos az, hogy kitűnő legyek?

Figyelt kérdés

7. osztályos vagyok és a tanárok mindig mondják, hogy tanuljunk, mert a legfontosabb év a 7. pályaválasztás szempontjából és ezért jól kell teljesíteni, a legjobb gimnáziumokba csak 5-ös tanulókat vesznek fel stb...

Csak bioszból állok négyesre de eléggé idegesít, hogy nem leszek kitűnő.

Tényleg ennyire fontos a kitűnő bizonyítvány vagy csak ijesztgetnek minket?

Válaszotokat előre is köszönöm!

2016. ápr. 29. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az egy 4-es még teljesen belefér, ne aggódj! (Különben is, kifejezetten a biosz jegyedet csak akkor néznék, ha természettudományi tagozatra jelentkeznél!)

Azért ne ronts következő félévkor sem, és nem lesz gond!

Nem az a fontos, hogy mindig abszolút kitűnő légy, de a folyamatos jó teljesítmény megkönnyítheti a dolgod - hozott pontok szempontjából is, meg a szóbelin is jó benyomást kelt.

Ne parázz!

2016. ápr. 29. 12:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2016. ápr. 29. 12:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Szinte semennyire. Az a fontos, hogy a felvételi tárgyaid a lehető legjobbak legyenek, és a felvételit jól csináld meg. Ennyi. A bioszt pedig tényleg csak nagyon kevés helyen nézik, ha nem konkrétan ilyen irányba akarsz továbbmenni, akkor nem igazán számít; ha pedig de, akkor sincs gáz, mert egy jó felvételivel könnyen tudsz kompenzálni.
2016. ápr. 29. 12:59
 4/7 Papi Gonzales ***** válasza:
44%
ha engem kérdezel akkor nem fontos....azt hiszem minden gimibe kell külön felvételit írni (? erősítse meg valaki nekem nem kellett), és azt ott elért eredményed számít...gondolom én
2016. ápr. 29. 14:43
 5/7 anonim ***** válasza:

4-es, a felvételit tekintve igazad van.

De szóbelire simán kérhetik, hogy vigye el az ellenőrzőjét:S vagy egyszerűen csak szóba hozhatják az iskolai teljesítményét.

2016. ápr. 29. 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Központin kell jól teljesíteni.

Pl. Ha van egy 4-esed az 1 pont veszteség (leginkább, néhol annyi sem) egy 85 feletti központi a legtöbb helyre elég.

Sőt... Pl nálunk csak 10 pontot számítanak a jegyek, 75 pontot a központi, 25-t a szóbeli.

Ha erre még szóbelin is jó vagy, akárt 3-4 négyessel is felvesznek szinte bárhová.

2016. ápr. 29. 17:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ. Két tannyelvű gimibe készülök, ahova kell központit írni, nyáron készülök rá. Köszönöm a válaszokat!

Szép napot! :)

2016. ápr. 30. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!