Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Amúgy gimnáziumban ez hogy van?

Amúgy gimnáziumban ez hogy van?

Figyelt kérdés

Komolytalan kérdés!

Most leszek 9. es és felvettek egy elit gimnáziumba. Eddig általános iskolában mindig úgy hívtuk a tanárokat hogy : Jutka néni, Feri bácsi, Zoli bácsi , Eszter néni . És gimiben eddig ilyet nem hallottam. Ott mindig Tanárúr Tanárnő. Úgy kell mondani? Olyan fura:D

2016. ápr. 21. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Én négy éve vagyok gimnazista és a megszólítás tanártól függően változik. Általában elmondják bemutatkozásról, hogy hogy szokták őket szólítani. Mi is van, hogy "Tanárúr/nő"-zünk, de olyan is hogy pl. "Éva néni"-zünk. :)
2016. ápr. 21. 22:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Tanár úr és Tanárnő :)
2016. ápr. 21. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Tanárúr/tanárnő. Igen.

A többiekkel meg leginkább vezetéknév vagy monogram.

Pl TL (Tóth László)

CzK (Czédulás Katalin)

BHP-Borhegyi Péter

Laczkó tanárnő

Raszler tanárúr

Tina (Káplár F. Krisztina)

Edina (Kőműves Edina)

Dudás tanárnő

Vassmiki

stb :)

2016. ápr. 21. 23:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Uhh.. Fura lesz... Koszonom😊
2016. ápr. 21. 23:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen.

A kivetel nalunk a szakvezeto tanar. Ot minden tanitvanya Zsofi neninek hivja,fogalmunk sincs,miert:D

Egymas kozott pedig mi is vezetekneveket hasznalunk.

Egyebkent gratulalok a sikeres felvetelidhez!:) Hol fogsz tanulni?

2016. ápr. 22. 06:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Madách 😍
2016. ápr. 22. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!