Budapesti Műszaki Egyetem vagy Széchenyi István Egyetem (Győr)? Melyiket érdemesebb megcélozni?
Szerintem BME. Vannak elszórva tehetséges hallgatók, jó professzorok minden egyetemen, de arányait tekintve mégiscsak a BME-n van a mag, itt fordulnak elő legnagyobb arányban.
Rengeteg lehetőség, rengeteg szakirány, megalapozott tudományos, elméleti tudás.
A szakma bármelyik szelete is érdekeljen, szinte mindenre találsz jó professzort, aki mellett megtanulhatod, akár versenyfelkészítés, akár szakdolgozati konzulens, akár TDK, később Phd témavezető személyében.
Ha nem megy a BME, átmehetsz akár a győrire, vagy akár melyik másik, gyengébbe is, de később bánhatod, hogy ha megvolt a lehetőséged, miért nem a BME-t választottad, látod, hogy a legnagyobb szakmai, vagy tudományos karriert befutók zömmel a BME-n végeznek, és neked mennyivel rosszabbak az esélyeid.
Győr legfeljebb akkor, ha kimondottan az Audi érdekel, vagy közel laksz, és nem akarsz albérletben, koliban lakni Bp.-n, vagy nem az egyetem az első, pl. versenyszerűen sportolsz mellette, vagy dolgozol, mert magadat tartod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!