Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez csak Magyarországon van...

Ez csak Magyarországon van így, vagy máshol is?

Figyelt kérdés

Középiskolában ugyanazt tanítják még egyszer irodalomból, történelemből, mint általánosban (és más tantárgyakból, pl. biológia, földrajz, kémia is elég sok az átfedés).

Egy átlagos diák mire középiskolás lesz, már rég elfelejti azt, amit 6.-7. osztályban tanult, szóval gyakorlatilag a nulláról kell megtanulni újra mindent, de akkor mi értelme volt az általánosnak (különösen az 5-8. osztálynak)?

Máshol is kétszer tanítják ugyanazt, vagy ez ilyen magyar specialitás?

2016. ápr. 10. 18:34
 1/5 anonim ***** válasza:

"Egy átlagos diák mire középiskolás lesz, már rég elfelejti azt, amit 6.-7. osztályban tanult, szóval gyakorlatilag a nulláról kell megtanulni újra mindent, de akkor mi értelme volt az általánosnak (különösen az 5-8. osztálynak)? "

- Nem tudom, milyen felmérésekre hivatkozva állítod ezt. Mindenesetre legalább azok alaposabb tudásra szert tesznek, akik mégsem felejtették el.

Az pedig nyilvánvalóan nem igaz, hogy ugyanazt tanítják. Elég csak a tankönyvekre ránézni.

2016. ápr. 10. 18:59
 2/5 A kérdező kommentje:
De. Lényegében ugyanazt tanítják, legfeljebb kicsit részletesebben. És ne magyarázd meg, hogy egy átlagos diák emlékszik arra érettségin, amit általánosban tanult, nekem 4,5-5,0 közötti átlagom volt, de elég nagy bajban lettem volna érettségin, ha az alapján akartam volna levizsgázni, amire emlékeztem még általánosból...
2016. ápr. 10. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:

"Lényegében ugyanazt tanítják, legfeljebb kicsit részletesebben."

- Vagyis nem ugyanazt tanítják.

"És ne magyarázd meg, hogy egy átlagos diák emlékszik arra érettségin, amit általánosban tanult, nekem 4,5-5,0 közötti átlagom volt, de elég nagy bajban lettem volna érettségin, ha az alapján akartam volna levizsgázni, amire emlékeztem még általánosból..."

- Te meg ne magyarázd az ellenkezőjét, ha alátámasztani csak csak személyes példáddal tudod.

Egyébként én 29 éves vagyok, és a mai napig sok általános iskolai magyar órára emlékszem. Nem csak az anyagra, hanem magukra az órákra.

2016. ápr. 10. 19:51
 4/5 A kérdező kommentje:
jól van elmondtad a véleményedet, nem kell tovább részletezni, nem értek veled egyet
2016. ápr. 10. 20:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk Romániában is hasonlóan van ahhoz amit te a kérdésben leírtál. A töri és fizika tanáraim is mondták már nem is egyszer hogy ,,9.-ben úgyis újratanuljátok majd'' és hasonlók. Bár elméletileg kicsit részletesebben tanítsák majd. Ami meg a lecke hosszútávú megjegyzését illeti: ma az osztályomban (8.) senki se emlékezett a 25 gyerekből az egyik 6. osztályos fizika leckére (olyan leckét vettünk ma fel ami kapcsolódott ahhoz) :)
2016. ápr. 11. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!