Jovore leszek nyolcadikos es nem tudom miket jeloljek! Nehanyat leirtam lent! Segitetek?
Szoval ezeket neztem de nem ebben a sorrendbe csak felsorolom oket!jah es mind budapesti sulirol van szo!
Szent Istvan Gimnazium
Madach imre gimnazium
Karinthy frigyes gimnazium
Teleki blanka gimnazium
Szent laszlo gimnazium
Veres palne gimnazium
A Szent Istvánban nagyon erős a reál, nyomják a gyerekeket rendesen, szabadidős programként nagy hangsúlyt fektetnek az énekkarra és a zenés tevékenységekre.
A Madáchban főleg a nyelvek plusz a művészet a hangsúlyos, országos hírű a színjátszóköre, van médiaszakkör is, sokan mennek innen színművészetire meg külföldi egyetemekre. A nyelvoktatás is kiemelkedő, csak nyelves szakjai vannak.
A Karinthy ugyanaz, mint a Madách, kevesebb művészettel, itt a reál is ugyanolyan erős, mint a humán, és egyéb, más sok szakkör is van. Meg picivel erősebb a nyelvoktatás is, mert ugye kéttanos, úgy mégis más.
Teleki sokkal gyengébb, mint a többi iskola, amit felsoroltál, viszont ez se olyan rossz :) A közösség kétségtelenül rosszabb, mint a többiben, de itt is mindenki meg tudja találni a klikkjét. A nyelvoktatást (ami közel sem olyan, mint a MIG vagy a KFG, de azért nem rossz :) ) és a biológia szakot tudom kiemelni, ezek egész színvonalasak itt.
Szent Lászlóban is főleg a nyelvek erősek, plusz a reál is, van pár jó szakkör is, amiért érdemes csatlakozni, pl. a japán is jó szokott lenni. A közösség itt is kiemelkedő.
A Veres Pálnéban az általános tantárgyak erősek, a suli tele van lánnyal, nekem nem volt szimpatikus suli (mindenért beszóltak a szóbelin, kb. a vallási identitásomba is; meg kicsit szűkösnek találtam), de ez csak az én véleményem, aki odajár, azt állítja jó a közösség, hát nem tudom :) Talán írjon valaki róla, aki odajár, arra hallgass inkább..
Még a Berzsenyit és az Apáczait tudnám ajánlani, mindkét oldal (reál-humán) erősek, a nyelvoktatás, a közösség és a szakkörök, mind nagyon jók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!