Mit gondoltok a Pázmány és a Károli jogász képzéséről?
Jogi karra szeretnék menni, és a Pázmány és a Károli között vacilálok.
Mit tudtok mondani róluk? Milyenek a tanárok? Milyen a közösség? Mennyien vannak egy előadáson? Milyenek az előadások? Mennyire közvetlen a kapcsolat az oktatókkal? Nagyon szívatnak a vizsgákon?
Köszönöm előre is!
17/L
Én is 17/L vagyok, szintén jogra készülök, jövőre érettségizem. Ha a kettő közül kell választani, egyértelműen Pázmány, a Károlit nagyon lehúzzák, nem színvonalas.
Én első helyen Pécs és az ELTE között vacilálok, és harmadiknak jelölöm a Pázmányt:)
Károli jobb olyan szempontból hogy gyakorlatiasabbnak mondható,a tárgyakhoz vannak gyakorlati órák. de minden jogi karon vannak olyan tárgyak amik teljesítését megkövetelik,de "haszontalanok" lehetne diffferenciált tárgyakként oktatni inkább "fő" tárgy helyett. a gyakorlat fontosabb lenne,mert idő míg beletanulsz,ha kikerülsz.
Pázmány is jó egyébként.
Pázmányra járok és itt is ugyanúgy vannak gyakorlati órák :) (egyébként minden egyetemen...)
Nem degradálásból mondom, de nem egy lapon említendő a kettő, a Pázmány nevesebb, híresebb, színvonalasabb. Akárhol ha a neten körülnéz az ember, vagy fel sem tüntetik a Károlit a listákon vagy az utolsók között.
Regen volt rossz hirneve a vezetosege miatt a Karolinak! De ez mar reg nem ervenyes. Illetve fiatalabb egyetem, mint a Pazmany! De UGYANAZ a kepzes eredmenye. Van ket ismerosom az egyik Pazmanyos masik Karolis (jogasz) es a Karolis sokkal tobbre vitte!
Illetve olyan is aki atment az egyikrol a masikra. (Pazmanyrol Karolira vagy fordifva) Azt mondtak, ugyanaz, ugyanannyit kell tanulni. Csak eppen itt ebbol szivatnak, ott pedig a masik targybol. Es ez minden jogi karra igaz! Mondjuk a Pazmanyon polgar megajanlott.. Nem is ertem! Eleg erdekes. Meg egy oldalas tetelek, se szigorlat, se beugro.. Es meg a Karolira megy a megjegyzes, ahol van szigorlat, beugro es semmi megajanlott. Ugyan!
De egyebkent nem szamit hol vegez az ember, hanem MILYEN EREDMENNYEL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!