Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mesélnétek nekem az SZTE...

Mesélnétek nekem az SZTE Biolgóia szakáról?

Figyelt kérdés
Hogyan működik, az emelt bioszon kívül mi kell hozzá, ponthatár, egyáltalán az egész egyetem hogy működik, sajnos még ezekről senki sem informált.
2016. márc. 2. 19:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia, ha megnézegeted a többi ilyen kérdést, akkor biztosan találsz még infot, de leírom neked a lényeget én is.

Első sorban, az emelt biosz jó alap, de nem feltétlenül fontos, mert az első 1-2 félévben lesznek olyan tárgyak, amik azt a tudást, amit az emelt szintű érettségin megszerzel, úgymond "pótolják". Természetesen, ha te mégis emeltezel, jobban jársz, mert könnyebb lesz a teljesítés.

Mellette ajánlom a kémiát és a matekot, mert minimum 2 kémiás tárgyad lesz, + 3 féle biokémia, + matek deriválással meg integrálással, tehát aki ezekből gyenge, az bizony nagyon szenved majd.

Nem hátrány,ha jó vagy fizikából, de csak 1 fizikás tárgy lesz, amit 2-tesre azért mindenki meg tud csinálni.

A ponthatár a minimum ponthatár szokott lenni, de ezt felvin nyomon tudod követni.

Alapvetően nagyon rendes, segítőkész és nagy tudású tanárok vannak a szakon.

Amit ők is mindig elmondanak, hogy angolt nagyon kell tanulni, mert a legújabb szakmai publikációk is úgy jönnek ki, és nem hátrány az sem, ha szabadidődben szeretsz külön még ilyesmivel foglalkozni.

Alap Bscvel sokra nem mész,mindenképp érdemes Msc-ben, vagy Phdben gondolkodni.

Röviden ennyi jutott most eszembe.

2016. máj. 4. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!