Szent István Gimnázium négy évfolyamos C osztály milyen irányultságú?
Szóbeliztem ebbe az osztályba, azt hiszem jól ment a magyar és a matek része is. Viszont nem egészen világos az osztály profilja/irányultsága. A tájékoztatóban "a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek iránt érdeklődők" jelentkezését várják, (remek!) viszont "általános tantervű" osztályként jellemzik.
Van olyan istvános, aki tud erről valamit mondani? Azaz arról, hogy mi az osztály valódi profilja, hogy tanítják itt a matekot fizikát, stb.
(A Berzsenyi fizika tagozatán, ahová szintén szóbeliztem, a leírásban egyértelműen kiderül, hogy emelt óraszámban tanítják a fizika mellett a matekot és az infót is, és mivel mindkét helyen jól ment a vizsga valószínűleg döntenem kell, melyiket szeretném. Az Istvánt írtam be elsőként, támpontot keresek, érdemes-e cserélni. Az István honlapján órarendeket sem találtam, pedig az is érdekes lenne.
Előre is köszi minden választ.
Az a különbség a "humán irányultságú" és a "reál irányultságú" osztályok közt az Istvánban, hogy igaz, valóban általános tantervű a képzés, de 11.-ben humánon magyar nyelv és irodalom, illetve történelem emelt szintű faktokat lehet felvenni, plusz 12.-ben kötelező plusz történelem óraszám van, addig a másik osztályban matematika, reál irányultságú faktokat lehet felvenni és 12.-ben kötelező plusz óra fizika, természettudományos tantárgyak vannak.
Ez persze nem azt jelenti, hogy humánról nem tudnál 10. után reál faktokat felvenni, de jobb szeretik, hamár humán irányultságra mentél, maradj is azon az irányon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!