Akkor most tényleg érdemes a Hunfalvyba kezdenem a kilencediket? (A többi lejjebb)
Voltam szóbelin, első helyen a japán áll,és felvettek, konkrétan az elsők között vagyok. Viszont problémába ütköztem. Ahogy olvastam, nem egy két ember megbánta , hogy oda jelentkezett. A nyílt napon is tetszett az iskola, a tanórákat imádtam amiken voltam, de elbizonytalanodtam. Itthon is kisebb háború áll fenn a japánnal kapcsolatban,mert mint kiderült a szüleim abban reménykedtek , közel sem leszek a japán szakhoz. Megvannak a terveim, szeretnék kimenni Japánba ösztöndíjjal is,de anyám állandóan közli velem,nehéz lesz egyszerre két nyelvet a nulláról kezdenem. Ugyanis eddig csak németet tanultam,angolból csak a játékokból elsajátított tudásom van,de legalább japánból a hiraganákat és a katakanákat tudom,de ennyi és kész. Mennyire lenne így nehéz a japán szak? Mennyire éri meg ebbe az iskolába járnom? (Az angolra lenne lehetőségem készülni,és legalább az alapokat elsajátítani szeptemberig,ha valójában kell minimálisan is erre a szakra) Aki tud az segítsen, és nem arra vagyok kíváncsi ki hogyan fényezi az iskolát,hanem , hogy tényleg milyenek az emberek stb. Szerintetek ,ha egyébként nem egy olyan közegből megyek ahol dúskálnak a pénzben, hanem annyi van amennyi egy átlagos embernek van,és nem Budáról,hanem Csepelről járnék be, mennyire néznének le/piszkálnának/stb.?
Előre is köszönöm , ha egyáltalán van aki végigolvasta és akár meg is válaszolta^^
Jézusom...a kettesre ne hallgass.
Ez egy elég jó suli, most kezdtem én is.
A barátnőm japán szakon kezdett, és nagyon imádja. Ha szereted ezt a nyelvet, játszva és jó kedvvel állsz hozzá, én is így vagyok a némettel (pedig előtte nagyon szidtam bevallom,mert nem tetszett most meg odavagyok érte..)
A férfi aki tanítja a barátnőm, remek tanár. Szerintem azt csináld amit Te akarsz, ez a te döntésed hogy hova mész. Ha meg nem tetszik, jövő évben átmehetsz még egy másik suliba, nem egy életre kötelezed el magad:)
Biztos lesz abban az osztályban is olyan ember aki kezdő angolos lesz és kezdő japános.
Mi sem úszunk a pénzben, tök átlag ruhákba járok nem a legdrágább 'májkül korccsal' viszem a tankkönyveim és még 'vidékről' (nekik az a vidék ahonnan te jössz, neked meg Budapest:P) járok be. Persze első hetekben vagy hatvanszor megkérdezték hogy "MIIII? Az milyen város? Van ott pláza?":'D
Nem bántott csak ők ilyen pesti népség és fura nekik hogy nincs mozi,pláza vagy ilyesmi és ha kimondod a nevét a helynek ahol laksz akkor még néhányan megkérdezik hogy ott van- e áram stb stb
De ilyen gyerekek mindenhol vannak.
Írhatsz privit szívesen válaszolok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!