Általános orvosi vagy gyógyszerészi diplomához akkor hány nyelvvizsga is kell?
Egy középfokú nyelvvizsga kell. Tessék, itt a leírás! Ne "több helyen" olvasgass, hanem a felvin!
Nem tudom máshol a viszonyokat, SE TVSZ:
"A diploma kiadásának feltétele: egy angol, német, francia, spanyol, olasz vagy
orosz nyelvből C típusú középfokú állami vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga és
legalább egy alapfokú egyetemi záróvizsga letétele. (Ezek közül az egyik kötelezően az angol.)"
Szóval min. 2 középfok vagy 1 középfok + 1 egyetemi záróvizsga (és az egyik angol kell legyen).
Remélem az elsőnek van igaza, mert utálom az angolt. Jelenleg tizedikes gimnazista vagyok, szóval nem hajt a tatár, de szeretnék úgy elmenni innen, hogy a németet felvinném felsőfokra és így az egyetemen már nem kell cseszekednem vele. Mondjuk Debrecenbe 100%, hogy nem mennék, mert nem kb. 360 kilométerre van az otthonomtól és maga a város sem túl szimpatikus. Ezenkívül különböző okok miatt a másik 3 egyetem játszik.
Második én nem pontoztalak le, mindenkinek aki eddig írt, annak ment a zöld pacsi :)
Utánanéztem és az utolsónak van sajnos igaza :(
Tőled kérdezem, hogy államilag elismert középfokú/felsőfokú némettel és államilag elismert alapfokú angollal már átvehetem a diplomát?
Nem, csak államilag elismert középfokú angollal.
De ha már van egy középfokú németed, akkor az angol sem okozhat gondot (tapasztalatból mondom). Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!