Mi Lesz a Szent István Gimnáziumban szóbelin?
Köszönöm :)
szerdán megyek és nagyon izgulok...
80pontom lett
ja és én is csütörtökön megyek szerdán a egy masikba voltam csak összekevertem
Bár a kérdés régi, másoknak talán segítséget nyújthat a válaszom.
Tavalyelőttől (2016-2017-es tanév) a szóbeli rendszere megváltozott az Istvánban, magyar és matek tantárgyakból is. A cél a tanárok tehermentesítése, és a szóbelizők helyzetének megkönnyítése volt. A lényege a következő: állomások vannak (talán 5), amelyeket istvános diákok vezetnek, illetve plusz 1-1 a két induló osztály osztályfőnökével és leendő magyar-/matektanárával. A felvételizőket egyesével szólítják, felveszik az adataikat (ezt is a diákok csinálják), majd saját belátásuk szerint legalább három "diákos" állomáson kell részt venniük, ahol különböző feladatok vannak. Ezek többsége játékos, kötetlen, bár sajnos a többségük így sem tud feloldódni (persze érthető módon). Nálunk pl., amikor ezt csináltuk, Scrabble-özni kellett, szóval a feladatok tudást kevésbé, inkább intelligenciát néznek. (Legalábbis a magyarnál) Persze sok függ attól is, mennyire tud feloldódni a delikvens. Láttam riadt arcokat, akik nem erre készültek, és ez a teljesítmányükre is hatással volt. Az ofő-tanár állomást nem tudom. Az itteni dolgokba nincsen belátásom, mit kérnek. Valószínűleg hasonló dolgokat, mint a korábbi rendszerben (vers, olvasmányélmény, stb.)
A rendszer egyik hibája szerintem, hogy a diákok pontozzák a felvételizőket (tudást és "embert", tehát szimpátiát pontozunk). Nyilvánvalóan nem vagyunk azon a szinten, hogy meg tudjunk ítélni mindent helyesen. Volt, aki már tudott korábban Scrabble-özni, volt, akinek ott magyaráztuk el. A szimpátiapontokat is sok minden befolyásolja. Volt egy felvételiző, aki nem ünneplőben jött, és nagyon le akartam húzni a pontjait, de a társam a szüleit hibáztatta inkább, úgyhogy kiegyeztünk félúton. Külföldi származásúaknak ő (indiaiként) több pontot adott volna, mint én. (Nem direkt, pozitív diszkriminációként, csak mert nekik szimpatikusabbak voltak, mint nekem)
Ezt most szépen leírtam, de franc tudja, nem változtatják-e meg idén. Nem hallottam visszajelzéseket erről. Szerintem 90% fölött van, hogy marad. dKészüljetek úgy, hogy ugyanaz lesz, mint régebben, plusz egy kis laza "játék".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!