Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakközépiskola vagy a gimnázi...

Szakközépiskola vagy a gimnázium a jobb és miért?

Figyelt kérdés

2016. febr. 14. 19:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sajnos magyarországon a szakmunkára irányuló oktatás (szakközép, szakképző, szakmunkásképző) színvonala a 0 alatt van valahol. Tisztelet a kivételnek. Kicsit jobb a gimnáziumi oktatás, kevésbé skatulyázzák be a tanárok a tanulókat hülyének, míg egy szakközépben sokszor úgy állnak hozzá hogy ezek azért jöttek ide, mert jobb helyre nem vették fel.

A gimnáziumban megtanulsz tanulni, és utána még mindig elvégezhetsz OKJ-s szakképzéseket. Én egyetem után most tanulom a második szakmámat, de egyáltalán nem bántam meg sem a gimit, sem az egyetemet. Mindkettő megtanított önállóan gondolkodni, a világot nyitottan megismerni, a társadalomban kiigazodni. Viszont mivel mással szeretnék foglalkozni, elkezdtem két olyan szakmát tanulni, ami voltaképpen a hobbim is egyben.

Ahogy előttem írták, szakközépbe (és csakis a jó nevűekbe) akkor érdemes menni, ha nagyon határozottan tudod, hogy mivel szeretnél foglalkozni, és ott tényleg meg is tanítják azt a szakmát. Ha egyszer jobb képességű vagy, rossz döntés gyengébb szakközépbe vagy gimibe menni. És igen, inkább egy erős szakközép, mint egy gyenge gimi. Azt viszont tudd, hogy egy egyetem után bármikor kitanulhatsz még egy szakmát, sőt, mellette is. És egyetem után jó eséllyel gyerekjáték lesz, ha nem áll totál távol tőled.

2016. febr. 22. 12:29
 12/12 anonim válasza:

Szakközépiskolába akkor érdemes jelentkezni,ha te már biztosra tudod,hogy mivel szeretnél majd foglalkozni,és tudod,hogy nem gondolod meg magadat. Gimnáziumba azok szoktak jelentkezni,akik jó tanulók+ nem tudják még,hogy mivel szeretnének foglalkozni. Gimnázium után általában mindenki megy még tovább főiskolára. Tehát szakközépiskola=hamarabbi munkakezdés,szakmatanulás

Gimnázium=időt kapsz a döntés meghozatalához.Tehát van 4-5 éved eldönteni,hogy hova tovább. Gimnáziumban ha 4-es 5-ös tanuló vagy akkor nagyon jó esélyeid vannak. Érdemes észnél lenni,nem elkallódni gimnazistáknak.

2016. febr. 24. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!