Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nemzetközi gazdálkodás fizetős...

Roxor3 kérdése:

Nemzetközi gazdálkodás fizetősen vagy germanisztika államin? (debreceni egyetem?

Figyelt kérdés
Van egy kozepszintu elorehozott erettsegim 80%ra illetve egy b2es nyelvvizsgam. Melyiket válasszam? Germanisztikán lenne ismerősöm ia
2016. febr. 12. 22:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ugye azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy egy hároméves BSc után bárki is labdába rúghat a nemzetközi gazdálkodás területén?!

Aki véletlenül ilyen diplomával sikeres, az kapcsolatai révén lehet sikeres. Állástalan nemzetközi gazdosokkal Dunát (és Tiszát) lehet rekeszteni.

2016. febr. 13. 16:30
 12/13 anonim ***** válasza:

NGvel nagyon könnyen lehet munkát találni külföldön is, de itthon is el lehet helyezkedni vele, elsősorban multiknál. Nem tudom honnan vetted, hogy sok a munkanélküli NGs, de nekem sok ismerősöm végezte el és szinte mind a szakmájában helyezkedett el vele, nem munkanélküliek. A legtöbb itt kapott munkát, de van aki kiment Németországba, Dániába, Svájcba meg néhányan Európán kívülre. Azzal hogy a germanisztikával mennyire lehet elhelyezkedni passzolom, de NGvel különösebb gond nélkül lehet.

Kérdező, szerintem ha nem tudsz még angolul akkor mindenképpen azt javaslom második nyelvnek, mert ez már a legtöbb helyen alapkövetelmény, hiszen mégis ez az ún. világnyelv. Angol-német párosítás amúgy is hasznos, de hozzávághatsz még egy 3. nyelvet (francia, orosz, spanyol vagy valami keleti nyelvet pl), ha nagyon biztosra akarsz menni :) De az angol ami tényleg nélkülözhetetlen.

2016. febr. 13. 19:22
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És a Debreceni Egyetemen lehet nyelvet tanulni valahogy vagy csak fizetős tanfolyammal?
2016. febr. 13. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!