Nemzetközi gazdálkodás fizetősen vagy germanisztika államin? (debreceni egyetem?
Ugye azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy egy hároméves BSc után bárki is labdába rúghat a nemzetközi gazdálkodás területén?!
Aki véletlenül ilyen diplomával sikeres, az kapcsolatai révén lehet sikeres. Állástalan nemzetközi gazdosokkal Dunát (és Tiszát) lehet rekeszteni.
NGvel nagyon könnyen lehet munkát találni külföldön is, de itthon is el lehet helyezkedni vele, elsősorban multiknál. Nem tudom honnan vetted, hogy sok a munkanélküli NGs, de nekem sok ismerősöm végezte el és szinte mind a szakmájában helyezkedett el vele, nem munkanélküliek. A legtöbb itt kapott munkát, de van aki kiment Németországba, Dániába, Svájcba meg néhányan Európán kívülre. Azzal hogy a germanisztikával mennyire lehet elhelyezkedni passzolom, de NGvel különösebb gond nélkül lehet.
Kérdező, szerintem ha nem tudsz még angolul akkor mindenképpen azt javaslom második nyelvnek, mert ez már a legtöbb helyen alapkövetelmény, hiszen mégis ez az ún. világnyelv. Angol-német párosítás amúgy is hasznos, de hozzávághatsz még egy 3. nyelvet (francia, orosz, spanyol vagy valami keleti nyelvet pl), ha nagyon biztosra akarsz menni :) De az angol ami tényleg nélkülözhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!