Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségi vizsga fajtája?...

Érettségi vizsga fajtája? (pótló, javító, stb. )?

Figyelt kérdés

Jelenleg nincs tanulói jogviszonyom, tavaly érettségiztem, tehát már van érettségi bizonyítványom.

Az egyik tárgyat szeretném újra megpróbálni, amiből már tavaly is sikeresen érettségiztem, ugyanazon a szinten, csak jobb százalékra értelemszerűen. (Szerepel a bizonyítványomban)

Illetve egy másik tárgyból is szeretnék idén érettségizni, amiből sikertelen vizsgát tettem (nem mentem el a szóbelire) tavaly. (Ez nem szerepel a bizonyítványomban, de írásbelit írtam belőle.)

Ilyen típusokat találtam, de nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy hova soroljam az enyém, kérlek segítsetek:

Rendes érettségi vizsga

a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói

jogviszony fennállása alatt vagy

megszűnését követően első alkalommal tett érettségi vizsga.

2.2.

Kiegészítő érettségi vizsga

a sikeresen befejezett érettségi vizsga után az érettségi bizonyítványban

nem szereplő egyes vizsgatárgyból tett érettségi vizsga.

2.3.

Szintemelő érettségi vizsga

egyes vizsgatárgyakból a középszinten sikeresen befejezett érettségi

vizsgának az emelt szintű érettségi vizsgán első alkalommal történő megismétlése.

A tanulói

jogviszony fennállása alatt, a középiskolai tanulmányok teljes befejezése előtt szintemelő ér

ettségi

vizsgát a magyarországi középiskolában tanított idegen nyelvekből, továbbá informatikából lehet tenni.

2.4.

Ismétlő érettségi vizsga

az érettségi bizonyítvány kiadása után iskolai felvételi kérelem elbírálásához

vagy más okból

egyes vizsgatárgyból a korábban sikeresen letett érettségi vizsga azonos szinten, illetve

ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELE

NTKEZÉSHEZ

-

2015/2016. TANÉV

MÁJUS

-

JÚNIUSI

ÉRETTSÉGI VIZSGAIDŐS

ZAK

2

az emelt szintű vizsga középszinten történő megismétlése. Ismétlő érettségi vizsgára az jelentkezhet,

aki rendelkezik már érvényes érettségi bizonyítvánnyal.

2.5.

Javító érettségi vizsga

a vizsgázónak felróható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem

fejezett, illetve a megkezdett, de

a

tanulmányi követelmények nem teljesítése miatt sikertelen rendes,

előrehozott, pótló és az érettségi bizonyítvány megszerzé

se előtti szintemelő érettségi vizsga

megismétlése.

2.6.

Pótló érettségi vizsga

a vizsgázónak fel nem róható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be

nem fejezett rendes, előrehozott, kiegészítő, szintemelő, ismétlő, javító érettségi vizsga folytatása

2016. jan. 30. 20:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

#9, és szerinted elő is keresik a jelentkező fiókjából a törzslapkivonatot? Vagy hazaküldik érte?

Helyesebb, ha az ember a saját dolgaival törődik, és maga néz utána, és maga vállal felelősséget magáért, ahogy a kérdező is tette.

2016. jan. 31. 17:28
 12/16 anonim ***** válasza:
52%
Ne okoskodj már, nincs igazad. Ja és nem kell nekik semmit keresgélni, vinni a bizonyítvánnyal a törzslap kivonatot, akármit ami van és lemásolják. Ha még mindig nem sikerült felfogni, pénteken voltam jelentkezni.
2016. jan. 31. 19:09
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

De, felfogtam, ugyanis tudok olvasni.

Elsőre is leírtad ugyanekkora arccal, hogy mit kell vinni, akkor még érdekes módon nem volt benne a törzslapkivonat. Ha arra a tanácsodra hagyta volna magát a kérdező, mehetett volna haza érte. Másodikra csak belekerült.

Nekem bejött az a stratégia, hogy magamért vállalok felelősséget, és magam nézek utána az engem érintő dolgoknak, és másoknak is ezt szoktam ajánlani. Kifizetődő és biztonságos. Lehet persze mindig másokra is hagyatkozni.

A kérdező kérdezett, én válaszoltam, mert értek hozzá (nem azért, mert véletlenül pénteken jártam a 20 kormányhivatal egyikében, hanem mert ismerem a szabályokat). Van ezzel valami problémád? Gondolod, hogy a "ne törődj vele, majd valaki megoldja helyetted" magasabb rendű válasz, mint a jó válasz? Sértő valamiért a számodra, ha mások nem úgy gondolkodnak, ahogy te, vagy értenek valamihez, amibe te csak belecsöppentél?

2016. jan. 31. 20:31
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem inkább hagyjuk, úgysem hagyod abba ameddig nincs igazad (legalábbis úgy gondolod). Egyébként meg amikor valaki megy valahova jelentkezni, alap dolog hogy minden papírt ami kapcsolódik a vizsgájához van vagy kapott viszi magával, meg amúgyis fent van neten, hogy miket kell vinni jelentkezéshez, na mindegy.
2016. jan. 31. 22:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszokat, ma voltam elintézni a dolgot, segítőkészek voltak, valóban ki lehet ott tölteni a lapot, stb., de jelentősen gyorsított a folyamaton, hogy már túl voltam ezen. A két vizsgám valóban ismétlő és javító, illetve ha valaki esetleg hasonló problémával ezt olvassa, ne felejtse el, hogy az első javítóvizsgáért nem kell fizetni! (Ha már befizette, visszaigényelhető)
2016. febr. 1. 23:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Kellett érte fizetni?
2017. jan. 14. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!