Szóbeli érettségi mennyi idő?
Függ attól, hogy hányan vannak előtted és hogy hány tárgyból vizsgázol.
Nekem így volt: hárman mentünk be (egyszerűség kedvéért Marci, Kata és én).
Marci felelt angolból 15 perc
Kata angolból 15 perc
Én angol 15 perc
(Közben felkészült amíg mi feleltünk) marci irodalomból 15 perc
Kata irodalom 15 perc
Én töri 15 perc
Én német 15 perc
És végeztem. Nekem mondjuk magyarból nem kellett szóbeliznem, mert emelteztem. De amint látod így, hogy kevesen voltak előttem és én is gyorsan megúsztam (nyelvek előtt nincs felkészülési idő), mégis jó sokat voltam bent.
Szóval lutri.
Hello!
Értelmes helyen csinálnak beosztást, és nem kell reggel 8-tól délután 3-ig várnod, hogy sorra kerülj. Miután bementél, tárgyanként átlag kb. 15 perccel számolhatsz. Általában van felkészülési idő (pl. magyarból hogy összeszedd a gondolataidat, kikeress forrásokat, példákat a könyvekből, stb.), de idegen nyelvből nincs, abból csak leülsz és elkezdesz beszélgetni a tanárral. Konkrétan a felelésre nem tudom, mennyi idő van, de has tudod az anyagot és nem habogsz össze-vissza, akkor 3-5 perc alatt bármelyik tételt el lehet mondani. Ha látják, hogy tudod, úgyis leállítanak. :)
Összességében mondhatjuk, hogy kb. 1 óra, miután beléptél a terembe. De inkább kevesebb. Persze ez nagyon függ attól, hogy milyen tárgyakból felelsz.
5 tárgyból
Magyar, Töri, Angol, Informatika , Földrajz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!