Felvennének a Telekibe/Vörösmartyba/Csikba/Budai Egyetemi Katolikusba/Leöveybe?
átlagom: 4,36
írásbelim: 41 p (nem a valódi tudásomat tükrözi)
a Csik a "körzetim", a Vörösmartyba pedig jártam média előkészítőre és ott már egy pár tanár ismer, a Budai Egyetemibe pedig átment egy barátnőm, szóval egy szóbeli ott elintézhető esetleg...
"kedves" 1. kommentelő!
a Leövey egyben szakközép is;)
úgy tűnik, hogy annyira, azért nem vagy okos:/
Kedves utolsó!
2004 óta írnak felvételit a lányai?
Ön rálát arra, hogy az idei év milyen lett. És az előző 13-ra? Vagy legalább a tavalyira?
Minden évben rengeteg kitűnő bukik el rajta, tavaly is írt 44 pontos (pff...) kitűnő osztálytársam, pedig igazán jó és erős általános iskola. Jól ismerem, baromi szorgalmas lány, de tényleg. Napi 4-6 órát (+magántanárok) tanult. Csak nem volt olyan jó a logikája, izgult.
Nem is nagyon bírja a gimnáziumot. Túl sokat kell tanulnia.
Félreért.
45 pont alatt nem érdemes gimnáziumba menni.
Annak a gyereknek, aki ennyi pontot írt, vagy az izgulással, vagy az intelligenciájával, de inkább mindkettővel van gond. Ami érettséginél hátrány.
Sok ember ezt nem fogja fel, azt gondolja, hogy "jaj, de okos gyerekem van; de a felvételi volt nehéz, meg izgult szegény...". De az, hogy ilyen 40 pontokkal megállja a helyét gimnáziumban (a kilencedik csak egy dolog, később) és érettséginél kétséges.
Viszont, ha tanul egy szakmát és tényleg "jaj, de okos, csak elrontotta", utána mehet egyetemre. Ha viszont nekem van igazam, lesz egy szakmája és nem kell 16-19 évesen elkezdenie egy szakközepet.
Az átlageredmények 2010-2013-ig évente:
2010 - 52 pont
2011 - 57,4 pont
2012 - 48,7 pont
2013 - 49,1 pont
a 2014 és 2015 évet nem találtam.
A diákok többsége kb. 50 pontosat ír minden évben.
Lehet ennyivel is gimnáziumba menni, de nekem több olyan diplomás kollégám van, aki szakközépiskolából tanult tovább...
Egyetemiben jó a média tagozat, de nagyon lehengerlő szóbeli kell ahhoz, hogy ennyire elrontott írásbelivel sikerüljön, ill. már kiderült. Sikerült?
Hova mentél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!