Szerintetek 97,5 ponttal felvesznek az Apáczai Csere János Gimnáziumba?
Helyesbítek: a kérdező elbeszélgetésre megy, amire automatikusan megkapja a maximumot.
Parafagólem válaszait provokatív tartom miatt jelentettem. Ennek ellenére elmondom, hogy több száz gyerek jár az Apáczaiban és még többen jelentkeztek az évek folyamán. Azért annyira nem lehetetlen azt várni, hogy 1-2 ilyen ember olvassa a kérdést a több ezerből. Ehhez nem kell tanárnak lenni... Sőt, mi aki odajárunk talán még jobban tudjuk a pontszámokat, mint mondjuk egy földrajz vagy franciatanár.
Rengeteg ilyen kérdés van, az Apáczaitól sokkal kevésbé ismert intézményekről is, és oda is érkezik válasz.
És itt is láthatod, hogy a kérdező kapott választ és több apáczais/jelentkező is jelen van (pl én).
Parafagólem, a pontos rangsort természetesen senkitől sem vártam, viszont egy tájékozott Apáczais diák tudhatja, hogy körülbelül mennyi az esélyem. A válaszokból például azt is megtudtam, hogy mekkora előnyt jelent a műveltségi, és a felvételi csak beszélgetésből fog állni.
A többieknek köszönöm a biztatást.
Bogi11, majd megírom. :)
Kérdező.. Köszönöm. :)
A Műveltségi nagy lehetőség szerintem. Érdemes belevágni.. Erről is szívesen olvasnék. A történelem lenne az esélyes, mert a fiamat az érdekli legjobban. És nem láttuk teljesíthetetlennek.. Neked mi a tapasztalatod? Melyik tárgyból indultál?
Én egy kémia és egy matek feladatlapot oldottam meg. A műveltségin 4 kategória van: matek-fizika, természettudományi (matek-kémia), biológia (biológia-kémia), és történelem, plusz egy "irodalmi és filmes" verseny.
A természettudományi kategóriában, ahol én indultam, nem voltak nagyon nehezek a feladatok. 4-5 logikai feladatot kellett megoldani egy óra alatt.
A történelmi kategória témája Napóleon utolsó évei és az újjászülető Európa volt, erről bővebben itt olvashatsz: [link]
Szerintem mindenképpen érdemes megpróbálni, semmit nem veszít vele az ember. Igen, nagy lehetőség, főleg azért, mert nemcsak az első három helyezettet díjazzák, az én kategóriámban például az első 5 helyezett kapott maximális szóbeli felvételi pontszámot. Sok szerencsét a fiadnak! :)
Kedves Kérdező! Köszönöm a jókívánságot.
Most azért először te vagy a soros! :) Biztos vagyok benne, hogy felvesznek, de ezért kérlek majd tudósíts bennünket a végeredményről. És utána jó lenne hallani a személyes tapasztalatokról is. :)
Még egyszer sok sikert!
Sziasztok!
Kitette végre az Apáczai az ideiglenes listát, 9. vagyok rajta, szóval valószínűleg fölvettek. :) Hacsak nem sorolódnak elém azok, akik más tagozatokról jelentkeznek át.
A szóbelin tényleg nem kérdeztek semmit a versenyesektől, csak elkérték az okleveleinket, meg megkérdezték, melyik iskolába járunk. Nekem nagyon szimpatikus az iskola, a tanárok és a gyerekek is normálisnak, intelligensnek tűnnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!