Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik jogi karon nincs, vagy...

Melyik jogi karon nincs, vagy nem római jog az előkövetelménye a polgári jog 1-nek?

Figyelt kérdés
Sikerült megbuknom rómából, emiatt mindenképp csúszok egy évet, kivéve ha két félévre esetleg átmennék egy másik egyetemre, ahol a polgár nem a római jogra épül, hanem bármi másra.

2016. jan. 27. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kizart, hogy talalsz ilyet.
2016. jan. 28. 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A római jog mindenhol alap, anélkül egyik jogi egyetemen sem tudsz továbbmenni.
2016. febr. 4. 20:26
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
HAHAHAHA....hova jársz? Belegondoltál abba, hogy már első félévben belebuksz a Római jogba, később a Polgári jogba beletörik a bicskád! Nálunk úgy kezdték az első előadást, hogy nézzük meg a mellettünk ülőket, jobbról és balról, mert egyikük már nem lesz ott a következő félévben. Így is lett. Csak a java maradt meg.
2016. febr. 18. 18:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

mindenhol rómára épül a polgár, hiszen ha jól megtanulod a rómát polgárt csak kiegészítve kell ismételned :D

nálunk még a büntetőjognak is előfeltétele a róma, úgytudom valahol lehet büntit tanulni róma nélkül de polgárt szerintem sehol

2016. dec. 5. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen tutira nincs. Viszont azzal nem igen értek egyet, ha valakinek megy a róma, akkor a polgárt már csak kiegészítve kell tanulni. Legalábbis én nem ezt tapasztalom, a róma szigorlatom elsőre meglett közepesre, simán, erre a polgárral már egy éve szívok, most vagyok harmadéves és már csúsztam egy évet miatta, teljesen ki vagyok készülve. Éjt nappallá téve tanultam, és már megint nem sikerült, de nem vagyok egyedül vele. Volt akinek a róma jeles lett, és így is szív, mint én.
2017. jan. 2. 23:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is mindenhol római jog a feltétele a polgári jognak, de azért azt hozzáfűzném, hogy a polgári jog a szenvedős tárgy az egyetemen...Nekem Római jog 1: négyes lett, év végén alapvizsga: jeles lett

Polgári jog 1 mégis megizzasztott rendesen főleg a szellemi alkotások joga :-) így csak hármas lett

Polgári jog 2-ben az öröklés tudd meglepetést okozni..az is csak hármas lett polgári jog 3-tól sokkot kaptam...nagyon tömény cucc, de sikerült jelesre abszolválnom ahogy a polgári jog 4-et és 5-öt is.

Hidd el a Római jog alapvizsga sem mennyiségileg sem nehézségileg nem ér fel a polgári jog tananyagával...a polgári eljárásjog vizsgához viszonyítva meg maga az álom :-) Majd rájössz hogy a Római jogot a legkönnyebb abszolválni....majd gondolj erre Pp vizsga, kereskedelmi jog vizsga vagy akár csak egy pénzügyi jog vizsga előtt :-)

2017. febr. 20. 17:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Így van, csatlakozom az előttem szólóhoz. Való igaz, hogy száraz a római jog, de azzal leginkább csak annyi a baj. Mivel nem érdekelt különösebben, ezért közepesre sikerült a szigorlat, de elsőre. Ellenben a polgári jog 1 miatt csúsztam már egy évet és rettentően megizzasztott, igazi szenvedősen sikerült abszolválnom, többedjére közepesre szintén. Jelenleg a pj 2-be kezdtem bele, hát ez se tűnik kellemesnek, de majd csak ezután jön még a java, azt hiszem. Bár én nem vagyok ilyen beállítottságú, inkább büntis, nekem valahogy nem fekszik ez pedig szeretném. Bele se merek gondolni, mi lesz a Pp-vel, meg a többivel, remélem átvergődöm rajta magam sikeresen.

Szóval látható, hogy a róma csak egy kezdet, utána jön még csak az ,,igazi".

2017. febr. 20. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!