Melyik jogi karon nincs, vagy nem római jog az előkövetelménye a polgári jog 1-nek?
mindenhol rómára épül a polgár, hiszen ha jól megtanulod a rómát polgárt csak kiegészítve kell ismételned :D
nálunk még a büntetőjognak is előfeltétele a róma, úgytudom valahol lehet büntit tanulni róma nélkül de polgárt szerintem sehol
Szerintem is mindenhol római jog a feltétele a polgári jognak, de azért azt hozzáfűzném, hogy a polgári jog a szenvedős tárgy az egyetemen...Nekem Római jog 1: négyes lett, év végén alapvizsga: jeles lett
Polgári jog 1 mégis megizzasztott rendesen főleg a szellemi alkotások joga :-) így csak hármas lett
Polgári jog 2-ben az öröklés tudd meglepetést okozni..az is csak hármas lett polgári jog 3-tól sokkot kaptam...nagyon tömény cucc, de sikerült jelesre abszolválnom ahogy a polgári jog 4-et és 5-öt is.
Hidd el a Római jog alapvizsga sem mennyiségileg sem nehézségileg nem ér fel a polgári jog tananyagával...a polgári eljárásjog vizsgához viszonyítva meg maga az álom :-) Majd rájössz hogy a Római jogot a legkönnyebb abszolválni....majd gondolj erre Pp vizsga, kereskedelmi jog vizsga vagy akár csak egy pénzügyi jog vizsga előtt :-)
Így van, csatlakozom az előttem szólóhoz. Való igaz, hogy száraz a római jog, de azzal leginkább csak annyi a baj. Mivel nem érdekelt különösebben, ezért közepesre sikerült a szigorlat, de elsőre. Ellenben a polgári jog 1 miatt csúsztam már egy évet és rettentően megizzasztott, igazi szenvedősen sikerült abszolválnom, többedjére közepesre szintén. Jelenleg a pj 2-be kezdtem bele, hát ez se tűnik kellemesnek, de majd csak ezután jön még a java, azt hiszem. Bár én nem vagyok ilyen beállítottságú, inkább büntis, nekem valahogy nem fekszik ez pedig szeretném. Bele se merek gondolni, mi lesz a Pp-vel, meg a többivel, remélem átvergődöm rajta magam sikeresen.
Szóval látható, hogy a róma csak egy kezdet, utána jön még csak az ,,igazi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!