Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Napjainkban ha a Gábor Dénesen...

Napjainkban ha a Gábor Dénesen végzek akkor tényleg nézik az álláskeresésnél és lehet, hogy be se hívnak állásinterjúra?

Figyelt kérdés
Mennyire számít az iskola a munkakereséseknél?

2016. jan. 27. 18:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
44%

Sokat számít, hol végeztél.

Meg az is, mit: egy gazdálkodás és menedzsment pl. nem túl életképes kapcsolatok nélkül.

Egyébként az ottani informatikus-képzés messze nem olyan rossz, mint amennyire mondják.

2016. jan. 27. 19:00
 2/21 anonim ***** válasza:
64%
Ha informatikus leszel, nem fogják nézni a diplomád, azt fogják nézni mit tudsz. Aztán ha tudsz, akkor ha van róla papírod is az nem rossz. Nem olyan rossza informatikus képzésnél az a diploma, most indítanak benne duálist is.
2016. jan. 27. 20:53
 3/21 A kérdező kommentje:
Első beletaláltál mert gazdmenre szeretnék, csak ha netán ide vesznek fel és nem megyek át máshova akkor mennyire nézik a munkáltatók az iskolákat, hogy hol végzett az álláskereső. Ha van gyakorlat gondolom nem hátrány, kapcsolatokat meg azért főiskola alatt ki lehet építeni. most arra gondoltam, hogy mennyire nézik az iskolát, hogy melyik adta ki a diplomát.
2016. jan. 27. 22:24
 4/21 anonim ***** válasza:
56%

Állami cégnél, vagy a közigazgatásban ugyanolyan értékű mindegyik diploma.

AZ iparban cége válogatja. Természetesen alapesetben ha két jelentkező közül kell választani és a másiknak Corvinusos diplomája van, akkor nagyvalószínüséggel ő fog győzni. Kellenek a kapcsolatok. Sokat jelent. Jó kapcsolatokkal egy kevésbé neves iskolánál szerzett diploma is sokat érhet. De ha nincsenek kapcsolatok, akkor nem. A kevésbé neves főiskoláknál érdemes szerintem a duális képzésre menni, ha van, mert az emelhet jelentősen a diploma értékén ilyen esetben.

2016. jan. 27. 22:35
 5/21 A kérdező kommentje:
Pontosan a duális képzés mit takar és miért emeli a diploma minőségét?
2016. jan. 28. 12:44
 6/21 anonim ***** válasza:
56%
Azt jelenti, hogy jársz főiskolára is összesen 26 hetet meg 22 hetet egy céghez dolgozni. Olyan céghez, akivel szerződése van a főiskolának vagy egyetemnek. Így lesz gyakorlatod, ami elég fontos dolog egy állásinterjúnál. Amit tanulsz a cégnél tudod gyakorlatban alkalmazni, illetve a cégnél is tanulsz sok mindent.
2016. jan. 28. 18:26
 7/21 A kérdező kommentje:

Én ezt úgy szeretném elérni, hogy mellette gyakornoki állást vállalok tényleges munkahelyen. Még egyszer a Gábor Dénes vagy a Wekerle a jobb gazdaság menedzsmenten?

Az álláshirdetők nem nézik a diplomát, hogy hol lett megszerezve, inkább a tapasztalatnak van hangsúlya?

2016. jan. 28. 21:59
 8/21 anonim ***** válasza:

A duális képzésben is egy igazi munkahelyen vagy. A minimálbér 60%-át kapod bérként minden hónapban, amikor iskolában vagy akkor is. A gyakorlatot, tapasztalatot nézik a munkáltatók. Kezdésnél vagy előnyben, hiszen te már diploma megszerzésekor tapasztalattal rendelkezel, még más csak diplomával rendelkezik. És ilyenkor előnyben részesíthetik a tapasztaltabbat. De nyilván ez munkáltatótól is függ. Jobb helyzetben vagy ha van gyakorlatod, tehát dolgoztál, mint ha nem dolgoztál volna és nem lenne gyakorlatod, csak diplomád.

Sajnos azt nem tudom, hogy a kettő főiskola közül melyik a jobb.

2016. jan. 28. 22:24
 9/21 anonim ***** válasza:
0%

a helyedben egyiket sem választanám

most pont munkát keresek, így elég sok álláshirdetéssel találkozom

volt pár olyan, ahol kikötötték, hogy a Gábor Dénesből nem keresnek senkit, a legtöbb helyen bge-s és corvinusos diplomásokat keresnek, eddig egy bme-sel találkoztam

2016. febr. 2. 14:56
 10/21 anonim ***** válasza:
82%
#9: mutass nekem egyetlen hírdetést, ahol ilyen kikötés van.
2016. febr. 2. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!