Napjainkban ha a Gábor Dénesen végzek akkor tényleg nézik az álláskeresésnél és lehet, hogy be se hívnak állásinterjúra?
Sokat számít, hol végeztél.
Meg az is, mit: egy gazdálkodás és menedzsment pl. nem túl életképes kapcsolatok nélkül.
Egyébként az ottani informatikus-képzés messze nem olyan rossz, mint amennyire mondják.
Állami cégnél, vagy a közigazgatásban ugyanolyan értékű mindegyik diploma.
AZ iparban cége válogatja. Természetesen alapesetben ha két jelentkező közül kell választani és a másiknak Corvinusos diplomája van, akkor nagyvalószínüséggel ő fog győzni. Kellenek a kapcsolatok. Sokat jelent. Jó kapcsolatokkal egy kevésbé neves iskolánál szerzett diploma is sokat érhet. De ha nincsenek kapcsolatok, akkor nem. A kevésbé neves főiskoláknál érdemes szerintem a duális képzésre menni, ha van, mert az emelhet jelentősen a diploma értékén ilyen esetben.
Én ezt úgy szeretném elérni, hogy mellette gyakornoki állást vállalok tényleges munkahelyen. Még egyszer a Gábor Dénes vagy a Wekerle a jobb gazdaság menedzsmenten?
Az álláshirdetők nem nézik a diplomát, hogy hol lett megszerezve, inkább a tapasztalatnak van hangsúlya?
A duális képzésben is egy igazi munkahelyen vagy. A minimálbér 60%-át kapod bérként minden hónapban, amikor iskolában vagy akkor is. A gyakorlatot, tapasztalatot nézik a munkáltatók. Kezdésnél vagy előnyben, hiszen te már diploma megszerzésekor tapasztalattal rendelkezel, még más csak diplomával rendelkezik. És ilyenkor előnyben részesíthetik a tapasztaltabbat. De nyilván ez munkáltatótól is függ. Jobb helyzetben vagy ha van gyakorlatod, tehát dolgoztál, mint ha nem dolgoztál volna és nem lenne gyakorlatod, csak diplomád.
Sajnos azt nem tudom, hogy a kettő főiskola közül melyik a jobb.
a helyedben egyiket sem választanám
most pont munkát keresek, így elég sok álláshirdetéssel találkozom
volt pár olyan, ahol kikötötték, hogy a Gábor Dénesből nem keresnek senkit, a legtöbb helyen bge-s és corvinusos diplomásokat keresnek, eddig egy bme-sel találkoztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!