Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ELTE kollégiumokban csakis...

Az ELTE kollégiumokban csakis a szociális helyzetet nézik? Ha kiemelkedően, tényleg nagyon jól tanulok, de átlagos családból jövök, és 100-120 kilométerre lakom Pesttől, akkor sem vesznek fel koliba?

Figyelt kérdés

2016. jan. 23. 22:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, maximum a szakkollégiumok valamelyikébe, de az felvételis, és oda sajnos nem tudom hogy megy a bejutás, de oda sem könnyű. 440 ponttal vettek fel, 100 km-re lakom csak Pesttől, de nem vettek fel. A tanulmányi eredményeidet minimálisan veszik figyelembe, a km számít, meg -> főleg <- a család anyagi helyzetét. (Ez nem azt jelenti, hogy ha nem tudtok albérletet fizetni, akkor mindenképp bekerülsz). Ez a 100-120km pont az a távolság, hogy bejárni már nem praktikus, viszont annyira még nincs messze, hogy sok pontot érjen :( Szóval ha csak nem vagy félárva/árva/nagycsaládos stb, nem valószínű, hogy felvesznek :( (azért érdemes megpróbálni).
2016. jan. 24. 00:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Igen, már én is egyre jobban azt gondolom, hogy nem fognak felvenni, de nem akarok nagyon negatív lenni. És még egy kérdés: a BGGYK-ra jelentkezem majd, a Damjanich utcai koliba sem vesznek fel semmiféleképpen? Nem akartam odamenni, de ha nem lesz más lehetőségem, muszáj leszek.

Szakkoliból a kar jellege miatt az Illyés Sándor jöhetne szóba. Nem tudod véletlenül, hogy mikor kell oda jelentkezni, és mik a felvételi követelmények?

Bocsi a sok kérdésért, de kicsit megijedtem... :D

2016. jan. 24. 11:11
 3/9 anonim válasza:
100%
Ez a kolis dolog engem is érdekel. Ha pl engem a családom egyáltalán nem támogat, akkor mi a helyzet? Diákhitelből lennék ott, tehát máshonnan 0 támogatás.
2016. jan. 24. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A szakkollégium nem nyújt kollégiumi elhelyezést, mert ez nem erről szól.

A szakkolik olyanok, hogy van egy közösség, ami egy adott témában kutat, prezentál, vitát indít közösségen belül.

Felvételivel lehet bekerülni tagnak.

De ez amolyan diákműhely féleség.

2016. jan. 25. 01:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Önfenntartó státusszal is pályázhattok kolira. Ekkor minden bevételeteket és kiadásotokat dokumentálnotok kell.

A KCSSK-ba is ugyanannyi ponttól vesznek fel, mint a DUK-ba, tehát ez ilyen szinten sajnos nem kívánságműsor. Mindig van egy ponthatár, ami felett jogosult vagy kolira. Az, hogy melyikbe vesznek fel, már a szerencse kérdése és jóformán semmi köze a pontjaidhoz. A lényeg tehát, hogy a KCSSK-ba is ugyanakkora eséllyel pályáztok, mint "csak" a DUK-ba.

2016. jan. 26. 21:16
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát nagyon köszönöm! Már a nehéz fejemmel is felfogtam, hogy nem mindig az van, amit szeretnék. :D Nem fogok itthon hisztizni, beadom a jelentkezést az ELTE kollégiumaiba, és vagy felvesznek valahova, vagy nem. Holnap megyek nyílt napra a BGGYK-ra, majd ott jobban utánaérdeklődök a bejutás feltételeinek. :) Esetleg nincs még olyan kollégium Pesten, ahová felvennének, és nem rémisztően drága?
2016. jan. 27. 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt megtalálod az "ügyrend" alatt, hogy mire hány pontot kapnál a felvételinél. :) 37-38 pont volt tavaly a határ. Ha bőven felette vagy, nincs okod aggódni. Azt viszont tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a sulitól való távolság csak egy szempont a sok közül, amire pontot lehet kapni.

Magánkolikban nem vagyok jártas, de néhány ismerősöm felsőoktatásban tanul és mégis kapott helyet gimnáziumi kolikban. :) Ezeket is érdemes lehet bogarászni.

2016. jan. 28. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:
60km-re lakom, átlagos keresettel, viszont van 2 kisöcsém, akik miatt kapok elég sok pontot. Éppen hogy, de tavaly és tavalyelőtt bekerültem. Sokat számít nagyon a szociális helyzet, és a tesók miatt az átlagkereset igencsak megoszlik.
2016. febr. 7. 15:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem csak egy húgom van, utána 4 pontot kapok. Már kinéztem magamnak egy szakkolit, csak azt nem tudom, mennyi egy hónap. :D
2016. febr. 7. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!