Az ELTE kollégiumokban csakis a szociális helyzetet nézik? Ha kiemelkedően, tényleg nagyon jól tanulok, de átlagos családból jövök, és 100-120 kilométerre lakom Pesttől, akkor sem vesznek fel koliba?
Köszönöm a válaszod! Igen, már én is egyre jobban azt gondolom, hogy nem fognak felvenni, de nem akarok nagyon negatív lenni. És még egy kérdés: a BGGYK-ra jelentkezem majd, a Damjanich utcai koliba sem vesznek fel semmiféleképpen? Nem akartam odamenni, de ha nem lesz más lehetőségem, muszáj leszek.
Szakkoliból a kar jellege miatt az Illyés Sándor jöhetne szóba. Nem tudod véletlenül, hogy mikor kell oda jelentkezni, és mik a felvételi követelmények?
Bocsi a sok kérdésért, de kicsit megijedtem... :D
A szakkollégium nem nyújt kollégiumi elhelyezést, mert ez nem erről szól.
A szakkolik olyanok, hogy van egy közösség, ami egy adott témában kutat, prezentál, vitát indít közösségen belül.
Felvételivel lehet bekerülni tagnak.
De ez amolyan diákműhely féleség.
Önfenntartó státusszal is pályázhattok kolira. Ekkor minden bevételeteket és kiadásotokat dokumentálnotok kell.
A KCSSK-ba is ugyanannyi ponttól vesznek fel, mint a DUK-ba, tehát ez ilyen szinten sajnos nem kívánságműsor. Mindig van egy ponthatár, ami felett jogosult vagy kolira. Az, hogy melyikbe vesznek fel, már a szerencse kérdése és jóformán semmi köze a pontjaidhoz. A lényeg tehát, hogy a KCSSK-ba is ugyanakkora eséllyel pályáztok, mint "csak" a DUK-ba.
Itt megtalálod az "ügyrend" alatt, hogy mire hány pontot kapnál a felvételinél. :) 37-38 pont volt tavaly a határ. Ha bőven felette vagy, nincs okod aggódni. Azt viszont tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a sulitól való távolság csak egy szempont a sok közül, amire pontot lehet kapni.
Magánkolikban nem vagyok jártas, de néhány ismerősöm felsőoktatásban tanul és mégis kapott helyet gimnáziumi kolikban. :) Ezeket is érdemes lehet bogarászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!