Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Okj modulok kiválthatnak...

Okj modulok kiválthatnak egyetemi tárgyakat?

Figyelt kérdés
Ha igen honnan tudom melyiket?

2016. jan. 20. 17:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, max FSZ-es.
2016. jan. 20. 17:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem válthatnak ki egyetemi tárgyakat. Ez az egész úgy működik, hogy kizárólag akkor lehet kiváltani egy egyetemi tárgyat egy már elvégzettel (pl. másik szakodon is volt ugyanilyen tárgy, vagy már másodjára futsz neki ugyanannak a képzésnek), hogyha a két tárgy szinte ugyanaz. Ha más a tematika, más a követelmény, esetleg más mennyiségű ráfordításra van szükség, akkor nem fogják elfogadni.

A te kérdésedben pedig két teljesen különböző szintű dologról van szó. Ez olyan, mintha valaki be akarná számíttatni az egyetemi pszichológia tárgyhoz (ami a legtöbb szakon van valamilyen szinten) azt, hogy tanult egy évig pszichológiát a gimiben.

2016. jan. 20. 17:53
 3/5 Ésik Árpád ***** válasza:

Egyetemi tantárgyat csak a Magyar Akkreditációs Bizottság által akkreditált tantárgy elvégzésével lehet kiváltani, a tantárgy névnek nem kötelező azonosnak lennie, de a tematikának 80%-ban meg kell egyeznie, ezt a tanulmányi osztályon kredit igazolással lehet igazolni.

Országos Képzési Jegyzésben szereplő modulok és bizonyítványban szereplő tárgyak beszámítása nem lehetséges!

2016. jan. 20. 17:59
 4/5 anonim válasza:
Mi van az alábbi esetben: egyetemi végzettségem van, okleveles tanár, okj képzésen veszek részt továbbképzés gyanánt, és van egy tanegység, ami az egész életen át tartó tanulásról szól. Közölték velem, hogy barmilyen diplomám is lehet, akkor sem számítható be csak a náluk esetleg korábban elvégzett tantargy. Ilyen van? Ha leckekönyvvel és vagy tematikával is tudom igazolni? Vagy eleve az, hogy tanárként ki sem kerülhetem a témát, mert eleve nekem is tanítanom kell ezt....
2017. nov. 29. 09:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Gondolom nem nehéz felfogni, hogy OKJ és diploma között semmilyen átjárás nincs.

Magyarul sem az egyetemen sem az OKJ-n nem tudsz tantárgyakat elfogadtatni ezen képzéseken elvégzett tantárgyak esetében.

FOSZkon van ilyen lehetőség, de ennyi.

2017. nov. 29. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!