Szerintetek 70 feletti írásbelivel van esélyem a Budapesti Karinthy gimi kéttanos angol tagozatán? A sulimból maximális pontszámot viszek!
Oké, köszi!
Megkönnyebbültem:))))
"Nagyon szépen köszönöm:))
Te is Karinthys vagy utolsó kérdező?"
Voltam. ;) Imádtam. Úgyhogy kérdezz nyugodtan, ha bármi kérdésed van.
Tudnák valahogy előre készülni a szóbelire?
És ha igen milyen feladatokat gyakoroljak?
Matekból nekem volt olyan szöveges amit egyenlettel kellett megoldani,volt geometriai,logika feladatok és igaz hamis
Szerintem nem kell különösebben készülni,ha a felvételire is sokat készültél,ezek könnyebb feladatok
Magyarból lesz egy vers elemzés talán azt nézd át,beszélgettek a versről,húzol egy témát és arról kell beszélgetni:)
Oké, rendben!
Kösziii:))
Karinthy-s vagyok. Már 2. éve. Német kéttanos.
Írásbelim 83 pontos volt, szóbeli: 46 pont. Hozott pont: 49. Ez angol kéttanra is elég lett volna, de én a németet választottam.
Én nem a Karinthyba jártam előkészítőre és nem is ott írtam az írásbelit.
Egyébként szóbelire szinte mindenkit behívnak a Karinthyba. Úgy gondolkoznak, hogy az írásbeli csak egy pillanatnyi teljesítmény, ami nem biztos, hogy a tudást tükrözi, ezért mindenkinek meg kell adni mégegyszer az esélyt, hogy megmutassa, hogy mit tud.
Szóbelire nem igen tudsz "készülni". Ha az írásbelire készültél, akkor azt a szóbelin is tudod kamatoztatni. Nincsenek tételek, amit bemagolhatsz... A versek is ismeretlen (kortárs) versek.
Aki 80 felett írja meg az írásbelit, annak nagy esélye van bejutni, de az alatt sem esélytelen.
Bogi! Az oktatas.hu-n meg lehet nézni minden iskola érettségi és OKTV eredményeit. Ezek szerintem magukért beszélnek. Nekem az unokatestvérem járt ide a Karinthyba. Most már mesterszakos egyetemista (geo-informatikus szakon).
Karinthy után szinte mindenki egyetemen folytatja tanulmányait (Magyarországon vagy külföldön).
Tavalyi érettséginél - állítólag - 2,3 volt az átlag darab száma az emelt szintű érettséginek. Vagyis mindenki 2-3 tantárgyból csinált emelt szintű érettségit.
Nyelvvizsga: kéttanosoknál általában 1 felsőfokú + 1 középfokú, de nem ritka a 2 felsőfokú, vagy még ennél is több. (Én 3 felsőfokúval szeretnék végezni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!