Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Debreceni gimnáziumok! Hova...

Debreceni gimnáziumok! Hova lenne esélyem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a debreceni gimnáziumokkal kapcsolatban.

Inkább az érdekelne,hogy hova lenne esélyem bekerülni.

A központim sajnos nem lett a legjobb,55 pont körülire tippelem,az átlagom 4,5 volt kb. egész felsőben. Minden iskolában a biológia-kémia szak érdekel.

Ha a szóbelit max. pont körülire megcsinálom,hova lenne esélyem?

A TÁG-ot meg a Fazekast meg sem jelölöm,oda 70 pont alatt nagyon nem is felvételiznek :/

A Kossuth-ba talán lenne esélyem?

2016. jan. 18. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
A Kossuth erosebb iskola mint a TAG,tobb pont kell. Szerintem a TAGot megprobalhatod,de ha mas nem,a Csokonaiba tuti felvesznek bioszra.
2016. jan. 19. 15:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem,csak azt hallottam hogy a TÁG-ba 160 pont alatt próbálkozni sem érdemes :/ Ha a szóbelim max pontos lenne akkor is 150 pontom lenne :(
2016. jan. 19. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Utána kell nézned, hol milyen a szóbeli, mert a TÁG szóbelii nagyon kemények, ha jól tudom, és azzal is számolnod kell, hogy esetleg mégse sikerül max. pontosra. "Régen", mikor én felvételiztem, a Kossuthban a magyar szóbeli (számomra) nagyon könnyű volt, szinte mint egy elbeszélgetés, de ez még akkor volt, mikor minden szakon te választhattad a szóbeli tárgyat. Egyébként azt hallottam, az idei írásbelik nem lettek valami fényesek, szóval egy próbát megér. Annak idején barátnőmet is olyan 55-60 pont körüli felvételivel vették fel bioszra, igaz, ő kitűnő volt korábban. Még valami: ha a Kossuth mellett döntesz, és "rosszul áll a szénád" írd be a jogi-kommunikáció osztályt, az elmúlt években oda jelentkeznek a legkevesebben, és ha már bent vagy, a faktváltás kisebb-nagyobb utánajárással megoldható. :)

Egyébként így, gimis fejjel én még ajánlanám (legalább tartaléksulinak) a vegyiparit ilyesmi irányultsággal. Az ember egy idő után elgondolkodik rajta, megérte-e gimibe jönni, még úgy is, ha egyébként jól tanul...

2016. jan. 19. 20:51
 4/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Megpróbálom akkor azokat a dolgokat,amiket te írtál,hátha sikerül bejutni egy jó gimnáziumba :)

Jogi-kommunikációs szak? Az valami magyar-törinek tűnik így első hallásra :D A faktváltás alatt mit értesz? Egyedül az zavar ebben a dologban,hogy én nem ezekből a tantárgyakból szeretnék majd emelt szinten leérettségizni,illetve egyetemre jelentkezni,így egy kicsit fölösleges lenne tanulni emelt szinten.

Igen,tudom fel lehet venni 3. és 4. osztályban bármilyen faktot,de kicsit lusta vagyok ezekhez a dolgokhoz,azt érzem :D

Vagy a faktváltás alatt az iskolában belüli tagozatváltást érted?

Így a mondandóm végére,bocsi hogy értetlen vagyok,meg lehet van pár helyesírási hibám is,kemény napom volt.

Jó éjszakát!

2016. jan. 19. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:

nem a te hibád, hogy nem érted, már rámragadt a belső diákszleng xD Igen, a tagozatváltást értem alatta. És igen, töri-magyar, bár az is lehet, hogy nektek már nem jogi-kommunikáció a neve, de mindenképpen valami ilyesmi. :)

Sok sikert kívánok neked, akárhová is mész végül :)

2016. jan. 19. 21:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Na és ha felvesznek mondjuk arra a szakra,1 félév után már megkérhetem az igazgatót,hogy én a biológia-kémia szakra szeretnék járni,és ennyi? Ez jól hangzik. Köszönöm a tippet,további szép estét! :)
2016. jan. 19. 21:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Kell hozzá némi ügyeskedés, de alapvetően segítőkészek, ha már bent vagy. :) Ha az osztálylétszám megengedi (tehát a célosztályban nem kritikusan nagy a létszám), már előtte is megéri beszélni az ofőddel, hogy te mégis másik osztályba szeretnél menni, mi a teendő. De ez csak egy vészforgatókönyv, szerintem nem rosszak az esélyeid, mert - mint mondtam - elvileg idén nehéz volt a felvételi.
2016. jan. 19. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!