Debreceni gimnáziumok! Hova lenne esélyem?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a debreceni gimnáziumokkal kapcsolatban.
Inkább az érdekelne,hogy hova lenne esélyem bekerülni.
A központim sajnos nem lett a legjobb,55 pont körülire tippelem,az átlagom 4,5 volt kb. egész felsőben. Minden iskolában a biológia-kémia szak érdekel.
Ha a szóbelit max. pont körülire megcsinálom,hova lenne esélyem?
A TÁG-ot meg a Fazekast meg sem jelölöm,oda 70 pont alatt nagyon nem is felvételiznek :/
A Kossuth-ba talán lenne esélyem?
Szia! Utána kell nézned, hol milyen a szóbeli, mert a TÁG szóbelii nagyon kemények, ha jól tudom, és azzal is számolnod kell, hogy esetleg mégse sikerül max. pontosra. "Régen", mikor én felvételiztem, a Kossuthban a magyar szóbeli (számomra) nagyon könnyű volt, szinte mint egy elbeszélgetés, de ez még akkor volt, mikor minden szakon te választhattad a szóbeli tárgyat. Egyébként azt hallottam, az idei írásbelik nem lettek valami fényesek, szóval egy próbát megér. Annak idején barátnőmet is olyan 55-60 pont körüli felvételivel vették fel bioszra, igaz, ő kitűnő volt korábban. Még valami: ha a Kossuth mellett döntesz, és "rosszul áll a szénád" írd be a jogi-kommunikáció osztályt, az elmúlt években oda jelentkeznek a legkevesebben, és ha már bent vagy, a faktváltás kisebb-nagyobb utánajárással megoldható. :)
Egyébként így, gimis fejjel én még ajánlanám (legalább tartaléksulinak) a vegyiparit ilyesmi irányultsággal. Az ember egy idő után elgondolkodik rajta, megérte-e gimibe jönni, még úgy is, ha egyébként jól tanul...
Szia!
Megpróbálom akkor azokat a dolgokat,amiket te írtál,hátha sikerül bejutni egy jó gimnáziumba :)
Jogi-kommunikációs szak? Az valami magyar-törinek tűnik így első hallásra :D A faktváltás alatt mit értesz? Egyedül az zavar ebben a dologban,hogy én nem ezekből a tantárgyakból szeretnék majd emelt szinten leérettségizni,illetve egyetemre jelentkezni,így egy kicsit fölösleges lenne tanulni emelt szinten.
Igen,tudom fel lehet venni 3. és 4. osztályban bármilyen faktot,de kicsit lusta vagyok ezekhez a dolgokhoz,azt érzem :D
Vagy a faktváltás alatt az iskolában belüli tagozatváltást érted?
Így a mondandóm végére,bocsi hogy értetlen vagyok,meg lehet van pár helyesírási hibám is,kemény napom volt.
Jó éjszakát!
nem a te hibád, hogy nem érted, már rámragadt a belső diákszleng xD Igen, a tagozatváltást értem alatta. És igen, töri-magyar, bár az is lehet, hogy nektek már nem jogi-kommunikáció a neve, de mindenképpen valami ilyesmi. :)
Sok sikert kívánok neked, akárhová is mész végül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!