A tanítóképzős fősuliknál miket kell tudni pontosan az alkalmassági vizsgán?
Én csak az ELTE-ről tudok nyilatkozni...Melyikre vagy kiváncsi?
Amúgy énekelni népdalokat és tudni kell szolmizálni is.
Felolvasni egy szöveget,hogy kiszűrjék van-e beszédhibád.
És tesizni kell....nekünk kellett tudni kézenállni...szekrényugrás stb...meg sokat kellett futni megállás nélkül.
Én az EJF- re jártam (Baja):
ott is volt ének :népdalokat kértek+ szolmizálás lalázva+ egy kis kottaolvasás. Beszéd: szöveg felolvasa + elbeszélgetés- itt szórták meg legjobban a népet, mondjuk jogosan( mégse legyen már beszédhibás egy tanító) és tesi:sok futás, gimnasztika, gerenda!
Ne aggódj,biztos segítenek majd.
Az ELTE-n volt olyan,akinek alig volt hangja,és mégis átengedték...Bár eléggé "kínozták",hogy megpróbálják kihozni belőle a legjobbat..de végül őt is átengedték.
Csak legyél magabiztos és mosolygós!
Remélem menni fog nekem is, mert csak az ének része a "vészes" a többivel nem lenne gond. :)
Egyébként valami jó oldalt tudtok ahol belenézhetek a kottaolvasás alapjaiba? Ahogy böngészgettem nem nagyon találtam.
Hát szerintem honlapot nem tudok mondani.Inkább valami alsós ének könyvből kellene informálódnod :-)
Kb. olyan szintű feladatok lesznek.Szolmizálás és ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!