Ha 40 évesen főiskolára szeretnék jelentkezni, újra kell érettségiznem egy tantárgyból?
Az első butaságot ír, nem véletlen, hogy a régi rendszerben letett (hagyományos) érettségit is be lehet számíthatni, a beszámítás feltételei megtalálhatóak a felvin, sőt, a kalkulátorukon is van ilyen opció, és amit az kiad eredménynek, szinte biztos, hogy annyi.
Nem tudom, hogy melyik "mindenhol"-on olvastad, mert nem kell minden egyetem minden szakára emelt szintű érettségi, de persze igaz, hogy az egyetemek megkövetelhetnek ilyet, még nem kötelező mindenhova, bár minden évben bejelenti a kormány, hogy jövőre kötelező lesz, aztán nem vezetik be. Az viszont igaz, hogy a diploma kiváltásához nyelvvizsga szükséges (és sok helyen már csak világszínvonalú nyelvet fogadnak el).
Ha esetleg nincs elég pontod, akkor viszont muszáj újraérettségizned.
vagyis emeltet kéne tenned, de többi tárgyat nem szükséges újratenned. csak abban az esetben, hogyha emelttel és a mostani eredményeiddel nem esélyes, hogy bejuss a kívánt szakra.
(előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!