Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Folytathatom a következő...

Folytathatom a következő félévet az egyetemen?

Figyelt kérdés
Mi történik akkor, ha csak néhány vizsgát teljesítettem, sokat fel sem vettem. Van rá lehetőségem, hogy a következő félévben felvegyek tantárgyakat, ill. vizsgákat?

2016. jan. 15. 18:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat! :)
2016. jan. 15. 19:28
 12/16 anonim válasza:

Azért kérdezz utána a dolgoknak a TO-n!

Én bgf-es vagyok, és most az első félévre beiratkoztam, de nem jött be, így nem csináltam végig, elúszott egy félévem.

Átszerettem volna menni másik szakra, csak nem lehetséges, mert nagyon különböző a két szak, és nem engedélyezték.. :(

A következő félévben nem lehetek passzívon, mert akkor vissza kell fizetni a tandíjat, így ki kell iratkozzak, és újrafelvételizek más szakra.

2016. jan. 16. 19:34
 13/16 anonim ***** válasza:

"Átszerettem volna menni másik szakra, csak nem lehetséges, mert nagyon különböző a két szak, és nem engedélyezték.."

Persze, átvételt nagyon nehezen engedélyeznek. Ha a kérdező ezen gondolkozik, én is csak lebeszélni tudom! Amit eddig írtam, abban az újrafelvételire gondoltam. Újrafelvételizni bárkinek van joga, különleges feltételek nélkül, csak kicsit időigényes (most kell jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre).

"A következő félévben nem lehetek passzívon, mert akkor vissza kell fizetni a tandíjat"

Ez nem igaz, mert a passzív félév nem számít, csak amit ténylegesen támogattak állami ösztöndíjjal. Vagyis nem kellene fizetni, mivel 1 félév után nincs ilyen kötelezettséged.

Másrészt ha az otthagyás után 1 éven belül újra beiratkozol felsőoktatási intézménybe, akkor szintén nem lesz visszafizetési kötelezettséged. Még akkor sem, ha 1-nél több félévig voltál a képzésen. Ilyenkor csak annyi a "nehezítés", hogy ezeket a féléveket hozzáadják a többihez, vagyis ha a következő képzést is ott hagyod, akkor még több visszafizetendő féléved lesz.

Itt van erről az OH leírása:

[link]

2016. jan. 16. 20:27
 14/16 anonim válasza:

Kedves utolsó! (20:27)

Én is így tudtam, de mikor a héten bementem a TO-ra akkor ezt mondták nekem.. Bár mikor megkérdeztem, az átiratkozást a következő félévről, akkor azt mondták simán átvesznek.. -,-

Azt se tudják mit beszélnek ezek szerint!..

Szóval köszönöm, hogy mindezt leírtad!!

2016. jan. 16. 23:16
 15/16 A kérdező kommentje:
És ha most átmegyek passzívra, attól jelentkezhetek egy szeptemberben induló képzésre?
2016. jan. 17. 14:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Bármikor jelentkezhetsz, a felvételi eljárásnak nincs feltétele. Akár aktívon is lehetsz. Két helyre is járhatnál egyszerre (párhuzamos képzés).
2016. jan. 17. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!