Folytathatom a következő félévet az egyetemen?
Azért kérdezz utána a dolgoknak a TO-n!
Én bgf-es vagyok, és most az első félévre beiratkoztam, de nem jött be, így nem csináltam végig, elúszott egy félévem.
Átszerettem volna menni másik szakra, csak nem lehetséges, mert nagyon különböző a két szak, és nem engedélyezték.. :(
A következő félévben nem lehetek passzívon, mert akkor vissza kell fizetni a tandíjat, így ki kell iratkozzak, és újrafelvételizek más szakra.
"Átszerettem volna menni másik szakra, csak nem lehetséges, mert nagyon különböző a két szak, és nem engedélyezték.."
Persze, átvételt nagyon nehezen engedélyeznek. Ha a kérdező ezen gondolkozik, én is csak lebeszélni tudom! Amit eddig írtam, abban az újrafelvételire gondoltam. Újrafelvételizni bárkinek van joga, különleges feltételek nélkül, csak kicsit időigényes (most kell jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre).
"A következő félévben nem lehetek passzívon, mert akkor vissza kell fizetni a tandíjat"
Ez nem igaz, mert a passzív félév nem számít, csak amit ténylegesen támogattak állami ösztöndíjjal. Vagyis nem kellene fizetni, mivel 1 félév után nincs ilyen kötelezettséged.
Másrészt ha az otthagyás után 1 éven belül újra beiratkozol felsőoktatási intézménybe, akkor szintén nem lesz visszafizetési kötelezettséged. Még akkor sem, ha 1-nél több félévig voltál a képzésen. Ilyenkor csak annyi a "nehezítés", hogy ezeket a féléveket hozzáadják a többihez, vagyis ha a következő képzést is ott hagyod, akkor még több visszafizetendő féléved lesz.
Itt van erről az OH leírása:
Kedves utolsó! (20:27)
Én is így tudtam, de mikor a héten bementem a TO-ra akkor ezt mondták nekem.. Bár mikor megkérdeztem, az átiratkozást a következő félévről, akkor azt mondták simán átvesznek.. -,-
Azt se tudják mit beszélnek ezek szerint!..
Szóval köszönöm, hogy mindezt leírtad!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!